06.11.2017  |  EL  |  Branchen

Flere elektrikere vil være en del af Dansk El-Forbund

Der er fortsat medlemsfremgang hos Dansk El-Forbund, hvilket primært skyldes lærlingenes tilstrømning. Samtidig melder færre svende sig ud.

Medlemsfremgangen fortsætter hos fagforeningen Dansk El-Forbund (DEF).

Grafer over det seneste år viser, at antallet af lærlinge, der melder sig ind, er stødt stigende, hvilket trækker medlemsfremgangen op. Antallet af svende, der melder sig ud, er også stigende, men svagere end tidligere, hvilket også understøtter den positive medlemsudvikling.

Helt konkret har elektrikerfagforbundet fra 1. oktober 2016 til samme dato i år registreret 1.240 indmeldte lærlinge og 392 udmeldte svende. Det betyder, at medlemsfremgangen samlet set ligger på 848 medlemmer.

”Tallene viser simpelthen, hvor godt eller dårligt det går med organiseringen. Og ja, det ser rigtig positivt ud”, siger næstformand i DEF, Jan Jensen.

Læs også: Installatørernes indtjening daler midt i bygge-optur

DEF mener, at fremgangen formodentlig skyldes en blanding af en målrettet organiseringsindsats og et stigende optag af lærlinge i branchen. 

Afgangen af svende skyldes naturlige årsager, som at svendene overføres til andre forbund, stopper i faget eller dør. Desuden tæller lærlinge ikke to gange i statistikken – når de bliver udlært, tæller de altså ikke som nyindmeldte svende.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere