Flere skal kende energivejledere
Pilotprojekt i fire kommuner skal fordoble kendskabet til energivejledere. Kun 20 procent af husejere vælger en uddannet vejleder til energirenoveringsopgaver.
Alt for få husejere kender de uddannede energivejledere og vælger andre håndværkere, når de skal energirenovere deres bolig. Nu sætter Energivejlederordningen på Teknologisk Institut fokus på de særlige kompetencer, som vejlederne tilbyder, med et pilotprojekt i fire kommuner. Projektet skal skabe baggrund for udbyttet af en energivejleder og give gode cases.
Vi skal have fat i de kommuner, der gerne vil, men ikke har haft et initiativ, siger sekretariatschef i Energivejledersekretariatet, Torben Richardt Hansen.
Læs også: Ny uddannelse ruster energivejledere til store bygninger
Ukendt uddannelse
En ny undersøgelse, som SSI har gennemført for Energivejledersekretariatet blandt 1.000 danske husejere over hele landet, viser, at til energirenovering vil halvdelen vælge at bruge en håndværker, som de kender i forvejen - uanset om han har særlige energifaglige kompetencer eller ej. Undersøgelsen viser, at kun cirka 20 procent af husejerne i Danmark vil vælge en energivejleder til en energirenoveringsopgave.
Ved udgangen af 2013 kommer projektet med en drejebog til energivejlederne om samarbejde med kommunerne.
Foreløbig deltager Roskilde, Morsø og Fredensborg Kommuner og en fjerde kommune på Fyn skal også med i projektet, fortæller Torben Richard Hansen.
Læs også: Kommunernes Landsforening ønsker uafhængige energivejledere
Vi håber, at projektet vil fordoble kendskabet til energivejlederne, siger han.
Allerede på lørdag kan borgere og boligejere i Roskilde møde en energivejleder på Roskilde Energidag på byens Hestetorv.
Boligejere bliver bombarderet med tilbud, så energivejlederne skal markedsføre sig selv, så det går op for dem, at energivejlederne findes, siger Torben Richardt Hansen.