26.01.2017  |  VVS  |  Intelligente installationer

Flere vandværker skifter til intelligente målere

Over hele verden skifter flere vandværker til at bruge intelligente, digitale vandmålere. ”Intelligent måling er fremtiden”, mener Faxe Forsynings adm. direktør.

Flere vandværker verden over ønsker nemmere aflæsning og bedre overblik over forsyningen, hvilket får dem til at vælge intelligent måling. Sådan lyder meldingen fra Kamstrup, der leverer løsninger til måling og styring af energi- og vandforbrug.

To vandværker, der har valgt at skifte til den digitale, intelligente måling, er NK-Forsyning og Faxe Forsyning. Tilsammen har de to investeret i cirka 20.000 intelligente vandmålere og et fjernaflæsningssystem fra Kamstrup.

”Intelligent måling er fremtiden. Der er stor bevågenhed omkring, hvad vandressourcer bruges til, og der er jo ingen grund til at bruge mere end højst nødvendigt – derfor er intelligent måling det vigtige næste skridt, som hjælper os til at overvåge vandforbruget bedre”, siger Henrik Ellermann, adm. direktør i Faxe Forsyning.

Læs også: Supersygehus får grøn køleløsning

NK-Forsyning glæder sig også over skiftet til intelligent måling og pointerer, at det både vil gavne virksomheden selv, miljøet og ikke mindst forbrugerne:

”Med den nye løsning vil borgerne få et hyppigere og mere rettidigt billede af deres forbrug end med den årlige aflæsning i dag. De vil nu få mulighed for at se, om de har nogle ’vandrøvere’ som for eksempel et løbende toilet. På den måde kan man som borger blive klogere på sit forbrug og bedre kunne spare på vandet”, fortæller Steen Lindhardt, adm. direktør i NK-Forsyning.

Læs også: Defekt styreventil koster husejer 66.000

NK-Forsyning vil påbegynde udskiftningen af målere i starten af året, mens installationen allerede er i fuld gang hos Faxe Forsyning.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere