09.06.2021  |  EL  |  Byggeri

Folketinget indgår aftale om udmøntningen af midlerne til bæredygtigt byggeri

Regeringen har med SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet indgået en aftale om udmøntningen af midlerne til den nationale strategi for bæredygtigt byggeri.

Regeringen og dens støttepartier har indgået en aftale om fordelingen af de 50 millioner kroner, der er blevet afsat til at fremme bæredygtigt byggeri. Midlerne, der er afsat med finansloven for 2021, er således udmøntningen af regeringens nationale strategi for bæredygtigt byggeri.

”Det er rigtig godt, at udmøntningen af midlerne nu er faldet på plads. Klimakravene til byggeriet træder i kraft allerede fra næste år, så der er behov for, at planen for fremtidens byggeri snart er på plads”, siger Torben Liborius, underdirektør i DI Dansk Byggeri.

Regeringens nationale strategi for bæredygtigt byggeri indeholder en køreplan for videreudviklingen af blandt andet livscyklusanalyser (LCA), totaløkonomiske beregninger (LCC) og miljøvaredeklarationer (EPD’er), der alt sammen skal bidrage til at gøre byggeriet mere bæredygtigt. Der bliver oprettet et videncenter, der skal samle informationer om bygningers klimapåvirkninger.

”Strategien adresserer mange vigtige elementer, der skal få bæredygtigt byggeri til at blive til virkelighed. Med andre ord er aftalen helt afgørende for koblingen mellem strategi og virkelighed. LCA’erne og EPD’erne skal ensrettes og blive meget nemmere for virksomhederne at håndtere”, siger Torben Liborius.

Han ser nu frem til at videncenteret bliver oprettet, så der kan samles erfaringer på området.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere