09.10.2018  |  EL  |  Branchen

Forenkling af udbudslov hilses velkommen

Erhvervsministerens forslag til en ændring af udbudsloven får en positiv modtagelse af Tekniq, der ser frem til et større fokus på kvaliteten.

Der er gode takter i det lovforslag til en ændring af udbudsloven, som erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) fredag sendte i offentlig høring.

Det er meldingen fra brancheorganisationen Tekniq, hvor man især har bidt mærke i, at lovforslaget lægger op til et såkaldt ”to-kuvert system” i forbindelse med de største bygge- og anlægsprojekter.

”Realiteten er, at det ofte bliver dyrt, hvis man alene har fokus på laveste pris. Det er derfor en god idé at sikre, at kvaliteten får den fornødne vægt i forhold i forhold til her og nu-prisen, når bygherrerne skal vurdere de modtagne tilbud”, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør hos Tekniq, og uddyber:

”Vi ser for ofte, at laveste pris er det afgørende i praksis, selvom man siger noget andet. Derfor er det godt at stramme op i reglerne”.

Gennemsigtig proces
I det hele taget lægger lovforslaget op til, at hele udbudsprocessen bliver mere gennemsigtig for tilbudsgiverne, når de deltager i offentlige udbud.

”Lovforslaget i sig selv løser ikke alle udfordringer, men det kan forhåbentlig være et skridt på vejen mod at give endnu flere virksomheder, store som små, mod på at byde ind på opgaverne, når der er rene linjer om de kriterier, de afgivne tilbud vil blive vurderet ud fra”, mener Niels Jørgen Hansen.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere