23.11.2017  |  VVS  |  Branchen

Forhandlere oplever stigning i salget af varmepumper

Ifølge regeringens finanslovsudspil ser det ud til, at håndværkerfradraget er fortid, når kalenderen siger 2018. Det giver travlhed hos forhandlere af varmepumper, der i år sælger flere varmepumper end hidtil.

Håndværkerfradraget, der giver ret til personfradrag for en række håndværksydelser, har levet en sejlivet kamp, siden det blev introduceret som byggebranchens frelser i kølvandet på det bundfrosne marked, som finanskrisen førte med sig.

Men med en høj aktivitet i byggebranchen kan det se ud til, at fradraget forsvinder til nytår for at undgå yderligere ophedning i et presset jobmarked.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Brancheforening efterspørger varig lav elafgift på varmepumper

Derfor har flere danskere nu travlt med at udnytte fradragsmuligheder for op til 12.000 kroner per voksen i husstanden - og det er noget, man kan mærke hos en af landets varmepumpeforhandlere, Panasonic Center, der har over 50 butikker herhjemme:

”Vi har altid travlt om efteråret, når danskerne finder ud af, at det er ved at være tid til at tænke på varmekilder, men i år har vi ekstra travlt, fordi håndværkerfradraget ser ud til at udløbe. Det koster stadig penge at investere i en varmepumpe, men når man kan trække arbejdslønnen fra, giver det en større interesse”, siger direktør Jens Krogh.

Og det er noget, Panasonic Danmarks landechef, Tomas Baerholm, kan nikke genkendende til. Således oplever man hos Panasonic Danmark større travlhed i år end i 2016: 

”Vi oplever en pæn tocifret vækst i salget sammenlignet med forrige år, og det skyldes blandt andet, at op til en tredjedel af installationsudgiften kan trækkes fra i skat, hvis varmepumpen installeres inden nytår. Og det er især de dyrere luft-til-vand-pumper, der hitter lige nu, fordi besparelsen her er størst", siger han.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere