03.02.2023  |  EL  |  Branchen

Fremtidens klimahåndværkere kæmper om DM-titel

Den 2. - 4. februar mødes toppen af poppen blandt de unge talenter indenfor blandt andet elektriker- og vvs-fagene ved DM i Skills i Fredericia. Her vil de blive testet i installation af nye digitale løsninger til at energioptimere bygninger. Med andre ord, skal de vise de ’skills’, der er centrale for Danmarks grønne omstilling.

VVS- og særligt elektrikerfaget har udviklet sig markant de senere år i takt med, at verden er blevet mere digitaliseret. Udover at have styr på el, skal elektrikere og vvs’er for eksempel nu også kunne installere, servicere og rådgive kunderne om digitale, energieffektive løsninger, der er afgørende for at Danmark kommer i mål med regeringens ambitiøse klimamål. Et stort ansvar som de unge elektrikere, vvs og andre håndværkere, der deltager i DM i Skills 2023, ser frem til at løfte.

Unge på en mission
”Det er ret motiverende for mig, at man som elektriker er efterspurgt ’ude i virkeligheden’. At vi er med på det tog, der kører mod fremtiden, og at vores branche ikke er død om ti år. Tværtimod, så er det netop os elektrikere, der skal vejlede kunderne og installere løsningerne til Danmarks grønne omstilling”, siger Jakob Søe Lillelund, elektriker hos SIF Gruppen A/S.

Læs også: Teknikentreprenør satser på faglighed og ordentlighed i uddannelsen

Det er Jacob Laursen, der til daglig arbejder som elektriker hos Midtjysk El Center, helt enig i:

”Noget af det, jeg synes er fedt ved at være i elektrikerbranchen er netop, at man kan være en del af at tage skridtet i en bæredygtig retning,” siger Jacob Laursen og fortsætter:
”Under træningen op til DM i Skills har vi elektrikere samarbejdet og lært rigtig meget af hinanden. Det kommer både kunder, vores arbejdsplads og samfundet til gavn, at vi holder os skarpe på fremtidens løsninger. Og så er det utroligt spændende og sjovt at dyste og lære på samme tid”.

Højere prioritering af elektrikeruddannelsen
Den globale energioptimeringsspecialist Schneider Electric, der er blev kåret til verdens mest bæredygtige industrikonglomerat af Corporate Knights , bidrager med både træning og undervisning af de unge talenter, som forberedelse til DM i Skills i Fredericia. Virksomheden, der har lokal produktion i Ringsted, R&D i Kolding og hovedkvarter i Ballerup, er hovedsponsor for elektrikerne ved DM i Skills. Udover at levere materialet, som deltagerne bruger i konkurrencen, giver virksomheden også produkter og løsninger gratis til mange af landets erhvervsskoler.

”Det er vigtigt for os at bidrage med både materiale, træning og undervisning til deltagerne i DM i Skills, og vi hepper på dem hver og en. Prioriteringen af elektrikeruddannelsen er en mærkesag for Schneider Electric, og den er vigtigere end nogensinde. Ikke bare for de unge mennesker, men også for samfundet og klimaet. Vi håber, at DM i Skills kan være med til inspirere endnu flere unge til at gå elektrikervejen”, siger Mette Sandgaard Kühl, Channel Manager – Training hos Schneider Electric.

Med flere end 2.500 lærlinge er elektrikerbranchen den håndværkerbranche, som tager allerflest lærlinge ind. Og der er bud efter dem. Ifølge en rapport fra 2022 af TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund kræver op mod 80 procent af den grønne omstilling, at el-branchen sættes i spil .

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere