09.01.2018  |  VENTILATION  |  Branchen

Fynsk kommune vil undersøge skoler for radon

I Faaborg-Midtfyn Kommune vil man nu undersøge i alt 45 skoler og daginstitutioner for den skadelige luftart radon.

Tilbage i 2016 kunne den daværende borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Christian Thygesen (V), afvise, at radon udgjorde et stort problem, da man kun opholder sig i kommunens bygninger i kortere perioder ad gangen.

Ikke desto mindre har kommunen nu alligevel igangsat en større undersøgelse af den kræftfremkaldende luftart radon på 45 skoler og daginstitutioner:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi vil sikre et sundt indeklima i kommunens bygninger, og derfor undersøger vi nu alle vores skoler og daginstitutioner for radon. I langt de fleste tilfælde er det let at mindske indsivningen af radon. Øget ventilation og eventuel tætning af revner er som oftest tilstrækkeligt”, skriver koncernchef for By, Land og Kultur, Christian Tønnesen, i en pressemeddelelse ifølge tv2fyn.dk.

Læs også: Flere boligejere får målt radonniveauet

Når resultatet foreligger, vil det blive vurderet, om øvrige bygninger som plejecentre og administrationsbygninger også skal undersøges for radon.

På skolerne og daginstitutionerne foregår screeningen ved, at der placeres et antal små målere i bygningerne. Efter et par måneder bliver de igen indsamlet og sendt til analyse:

”Vi forventer at få resultatet af undersøgelsen i løbet af andet kvartal af 2018. Hvis den giver anledning til det, vil den eller de pågældende ejendomme blive grundigt undersøgt for blandt andet små revner og sprækker i fundamentet, som luftarten kan trække op gennem jorden. Med øget ventilation eller tætning af revner kan vi mindske indsivningen”, siger afdelingsleder for Ejendom og Service, Jane Bruun, til tv2fyn.dk.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere