19.03.2020  |  VVS  |  Varmeanlæg

Gasfyr kan nemt gøres klimavenlige

Gasfyret er en ofte udskældt varmeløsning, når klimadebatten raser. Men gasfyret kan både nemt og hurtigt gøres klimaneutralt.

Et gammelt gasfyr kan sagtens udskiftes med et nyt og stadig være klimavenligt.

Læs også: Power to X kan hjælpe Danmark med at nå 2030-målet

De nye gasfyr er så energieffektive og udnyttelsen af naturgassen er i dag så god, at CO2-udslippet er markant lavere end tidligere.

Samtidig blandes der løbende mere biogas i naturgassen, så den hele tiden bliver mere klimavenlig.

”At skifte varmeløsning er en stor post i de fleste budgetter. Og det er ikke alle, der har mulighed for at skifte til en luft til vand- eller jordvarmepumpe, da investeringen her og nu er dyrere end et nyt gasfyr. Men at skifte til et nyt gasfyr kan også sagtens gøres med klimaet in mente”, fortæller Michael Westergaard, product and quality specialist, Gastech-Energi.

”I dag blander vi biogas fra husdyrgødning, affald, halm osv. i naturgassen, så der i stedet for ren naturgas anvendes en mere klimavenlig bionaturgas”.

Sidste år bestod bionaturgassen af omkring 10 procent ren CO2-neutral biogas, men beregninger viser, at det om 15 år bliver muligt at levere 100 procent ren biogas, hvilket vil gøre gasfyret klimaneutralt.

En økonomisk hybridløsning
Allerede i dag kan gasfyret gøres CO2-neutralt med en opringning. Hvis blot indehaverne af gasfyr ringer til deres gasselskab, kan de bestille biogas i stedet for bionaturgas. 

Der kan også vælges en såkaldt hybridløsning, hvor gasfyr og luft til vand-varmepumpe er kombineret i ét.

Varmepumpen er eldrevet og udnytter energien i udeluften til opvarmning af huset og det varme brugsvand.

”Kombinationen af gasfyr og luft til vand-varmepumpe er en super økonomisk løsning, fordi den selv finder ud af, om det er bedst og mest økonomisk at benytte varmepumpen eller gasfyret til opvarmning”, fortæller Michael Westergaard, Gastech-Energi, og fortsætter:

Læs også: Økonomi spænder ben for den varme luft

”Med en hybridvarmeløsning kan du også få en CO2-neutral opvarmning af dit hus og brugsvand. For ligesom du kan bestille CO2-neutral biogas til gasfyret hos dit gasselskab, så kan du også bestille grøn el – dvs. strøm produceret af solceller og vindmøller - hos dit elselskab”.

- SMF

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere