16.11.2022  |  EL  |  Branchen

Grøn omstilling kræver bedre erhvervsskoler

Mens forhandlingerne om de økonomiske prioriteringer for en ny regering er i gang, opfordrer Dansk El-Forbunds kongrespolitikere til at investere i uddannelse og efteruddannelse, så der kommer tilstrækkelig mange – og dygtige - elektrikere til at gennemføre elektrificeringen af Danmark.

Danmark får brug for mange flere – og dygtigere – elektrikere, når vi skal skifte til, at meget mere drives af el. Men den grønne omstilling trues af, at mange erhvervsskoler har gammelt udstyr og faglærere, som ikke er up-to-date med teknologien. Den advarsel kommer fra Dansk El-Forbunds kongres.

Kongressen opfordrer i en udtalelse politikerne til, at erhvervsuddannelserne får de ressourcer, der er nødvendige for at være attraktive, moderne og relevante. Dansk El-Forbund støtter de lærlinge, der har gjort oprør mod forholdene.

Flere kvinder til el-branchen
Deltagerne på kongressen kommer også med andre ideer til, hvordan der kan skaffes og skabes den nødvendige og kompetente arbejdskraft til det el-tekniske område og den grønne omstilling. Blandt andet skal der gøres en endnu stærkere indsats, for at kvinder vælger elektrikeruddannelsen. Branchen er i dag domineret af mænd.

Læs også: Det er blevet lidt lettere at hente udenlandsk arbejdskraft

Dansk El-Forbund lægger desuden op til, at de virksomheder, som ikke opretter lærepladser, skal betale til de firmaer, som påtager sig ansvaret for at uddanne nye til branchen. Opdatering af de nuværende elektrikere skal understøttes ved at fastholde retten til 110 procent dagpenge under efteruddannelse. Der skal handles nu. Tiden er ved at løbe fra os, advarer kongressen.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere