24.03.2021  |  EL  |  El-materiel

Grønnere levering til håndværkere i hovedstadsområdet

Mere end halvdelen af virksomhedens ekspresleveringer til håndværkere i København bliver nu leveret med el-biler.

Lemvigh-Müller har sat turbo under den grønne distribution.

"Vi vil bidrage til, at de ambitiøse klimamål bliver nået og har taget et grønt gearskifte, hvor vi sammen med vores distributører har fokus på at nedbringe CO2 fra vores vareleverancer. Vi har en national aftale med DSV om at bruge HVO100-biodiesel, og er i tæt dialog med GLS om fortrinsvis at bruge elbiler til ekspresleveringerne fra vores håndværkerbutikker", siger Arne Hessellund Jeppesen, transport- og distributionschef hos Lemvigh-Müller.

Den grønne levering med GLS tager i første omgang form i København og Aarhus, hvor byggeaktiviteten er højest, og hvor der tilsvarende er flest ekspresleveringer.

I januar 2021 blev knap 60 procent af alle Lemvigh-Müllers ekspresleveringer fra håndværkerbutikken på Teglholmsgade i København leveret med el-varebiler via GLS. Til sammenligning var det kun cirka 13 procent af ekspresturene tilbage i juli 2020, der blev kørt på el.

El er vejen frem

De grønne leveringer skal bredes ud til alle de byer, hvor Lemvigh-Müller har håndværkerbutikker og tilbyder ekspreslevering.

"Vi ønsker ultimativt, at 100 procent af vores ekspresleveringsture i hele landet bliver kørt med el-biler i fremtiden. Det er et helt naturligt og ansvarsbevidst fokus for os at have", siger Peter von der Hude, Director of Sales for Lemvigh-Müllers håndværkerbutikker.

Han tilføjer, at den største udfordring lige nu er bilernes batteritid. Men i takt med at de forbedres, og flere biler kommer til, så øges virksomheden antallet af grønnere leveringer.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere