Gratis telefonrådgivning skal fremme udskiftningen af olie- og naturgasfyr
Nu åbner en ny gratis rådgivningstjeneste, som skal hjælpe bygningsejere, når deres gamle oliefyr- eller naturgasfyr skal udskiftes.
Over telefonen bliver det nu muligt for bygningsejere at få hjælp til at vælge den mest oplagte opvarmningsform. Den nye rådgivningstjeneste varetages frem til udgangen af 2015 af et partnerskab bestående af Energitjenesten, Bolius og Teknologisk Institut og giver bygningsejere mulighed for at ringe til uvildige rådgivere for vejledning om relevante opvarmningsformer.
De nye regler for oliefyr
- Fra 2013 må der ikke installeres oliefyr i nye bygninger.
- Der må ikke installeres naturgasfyr i områder, der ikke er udlagt til naturgasforsyning pr. 1. januar 2013.
- Fra 2016 må gamle oliefyr ikke erstattes med nye, hvis det er muligt at få fjernvarme eller naturgas i stedet.
Med den energipolitiske aftale af 22. marts 2012 blev det aftalt at fremme udfasningen af olie- og naturgasfyr. Der er i Danmark installeret oliefyr i cirka 250.000 bygninger, hvoraf 180.000 ligger i områder uden mulighed for tilslutning til fjernvarme eller naturgas. Endvidere opvarmes cirka 370.000 bygninger med naturgas. Opvarmningsformen i disse bygninger skal på sigt konverteres til en VE-baseret opvarmningsform som for eksempel varmepumper.
Med energiaftalen blev der etableret en pulje på i alt 42 millioner kroner, der blandt andet skal fremme omlægningen fra olie- og naturgas til VE-baserede alternativer. Rådgivningstjenesten udspringer af denne pulje.
Læs også: Region Syd: 1.000 nye job i energi-renoveringer
Ved siden af rådgivningstjenesten er der også iværksat en række demonstrationsprojekter, der skal udbrede anvendelsen af VE-baserede opvarmningsformer gennem eksempelvis billigere løsninger og teknologisk udviklingsarbejde, så de bliver et attraktivt alternativ til olie og naturgas for en større del af bygningsejerne.
-MH