15.11.2022  |  EL  |  Branchen

Grundfos får godkendt ambitiøse klimamål

Grundfos får godkendt net zero Science Based Targets som verdens første virksomhed inden for vandløsninger.

Grundfos, der er global leder inden for avancerede pumpeløsninger og vandteknologi, er blevet den første virksomhed i industrien for vandløsninger, der har fået fuld validering af sit 2050 net zero-mål fra Science Based Targets initiative (SBTi).
SBTi er en klimaorganisation, der gør det muligt for virksomheder at fastsætte konkrete mål for reduktion af drivhusgasemissioner med videnskabelig forankring. SBTi har også valideret Grundfos’ kortsigtede 2030-emissionsreduktionsmål.

Læs også: Grundfos-trykforøger bruges til alt fra tennisbaner til havevanding

Poul Due Jensen, Group President & CEO ved Grundfos siger:
"I dag annoncerer vi den mest betydningsfulde, langsigtede klimaforpligtelse på Grundfos' bæredygtighedsrejse. Det understreger, at vi går forrest og tænker vores klimatiltag ind i både vores aftryk og helt ind i vores værdikæde. Hos Grundfos rækker vores produkter og løsninger ud over vand, og det samme gælder vores bæredygtighedsambitioner: energibesparelser, vandbesparelser, cirkulær forretning og adgang til vand”.

”Som en førende pumpeproducent og leverandør af vandløsninger tager vi ansvar for det kulstof, der udledes - ikke kun under fremstillingen vores produkter, men også for den energi, der forbruges, når de er i brug. Dette skaber et lag af kompleksitet for os, som mange virksomheder ikke har, når de skal spore emissionsreduktion. Jeg er enormt stolt over at se Grundfos lede sektoren i den modige stræben efter en bedre verden for mennesker, virksomheder og planeten", fortsætter Poul Due Jensen.

Net zero
Grundfos ønsker at sætte fart på omstillingen til en fremtid med net zero og samtidig gøre det muligt for kunder at spare energi. Målet om net zero vil kræve en betydelig innovationsindsats og en dybtgående, koordineret indsats for at nedbringe kulstofemissionerne på tværs af virksomhedens aktiviteter og værdikæde.
For at nå det langsigtede mål godkendte SBTi også Grundfos' kortsigtede mål for at reducere CO2-emissioner. Grundfos forpligter sig til at reducere Scope 1- og Scope 2- drivhusgasemissioner med 50 % samt reducere Scope 3- drivhusgasemissioner med 25 % inden 2030 i forhold til referenceåret 2020. 

Den største forskel
Grundfos har arbejdet sammen med brancheeksperter for at identificere, at slutbrugernes brug af Grundfos-produkter er den største kilde til drivhusgasemissioner. Disse emissioner, som Grundfos indirekte er ansvarlig for i hele sin værdikæde, udgør 99 procent af virksomhedens samlede drivhusgasemissioner. Derfor mener Grundfos, at virksomheden kan gøre den største forskel, i forbindelse med håndteringen af de stigende klimaudfordringer, ved at forpligte sig til at reducere Scope 3-emissionerne og levere verdens mest energieffektive og digitalt aktiverede produktportefølje.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere