24.11.2022  |  EL  |  Energi

Grundfos hjælper Arla Foods med klimatiltag

Arla Foods indgår samarbejde med Grundfos for at reducere energiforbrug og kulstofemissioner globalt.

Grundfos, der er global leder inden for avancerede pumpeløsninger og vandteknologier, hjælper Arla Foods med missionen om at reducere 63 procent af mejerivirksomhedens CO2-emissionerne inden 2030. For at nå dette mål samarbejder Arla med vigtige partnere i hele værdikæden for at optimere sine aktiviteter og finde frem til de løftestænger, der kan fremme virksomhedens klimaambitioner.

Reducere CO2-aftryk
For Arla Foods giver det globale netværk af mejerier mulighed for at reducere energiforbruget betydeligt og dermed forbedre effektiviteten. Og det er netop med henblik på at forbedre energieffektiviteten, at der er indgået et samarbejde med Grundfos, der skal levere ekspertise og løsninger til at realisere målet.

Den grønneste energi er den, vi ikke bruger, og for at opnå dette er Grundfos blevet udpeget til at identificere, rapportere og opnå energireduktioner på tværs af Arla Foods' 60 globale mejerier. Grundfos vil hjælpe med at forbedre kernesystemerne ved at udskifte pumpesystemer til fordel for højeffektive systemer med avancerede motorer, pumper og styreprogrammer.

"Vi er meget glade for, at vi, via vores ekspertise, innovative produkter og løsninger, kan hjælpe Arla Foods med deres indsats for at energioptimere og støtte dem globalt på tværs af deres 60 mejerier. Et af vores fokusområdet i Grundfos Industry Divisionen er netop at hjælpe vores kunder og slutbrugere med at reducere energiforbruget og nå deres CO2-udledningsmål", siger Stéphane Simonetta, Group Executive Vice President & CEO - Industry, Grundfos.

Store årlige besparelser
Grundfos har på nuværende tidspunkt gennemgået to tredjedele af Arla Foods' anlæg og identificeret årlige besparelser på syv gigawatt-timer med en samlet forventet besparelse på omkring ti gigawatt-timer (10.000.000 kilowatt). Det betyder en reducering af Arlas samlede elforbrug i driften med 1,2 procent, hvilket svarer til at køre en gennemsnitlig elbil 1250 gange rundt om jorden (50 millioner kilometer).

"I Arla Foods er vi forpligtet til at skabe en mere bæredygtig mejeriproduktion og til at udvikle vores virksomhed på en ansvarlig måde. Efterspørgslen efter mejeriprodukter vokser globalt, og både vi og forbrugerne er meget fokuserede på at bringe sunde, næringsrige og bæredygtige fødevarer ud i verden", siger David Boulanger, Chief Supply Chain Officer hos Arla Foods, og tilføjer:

"Vi ser et stort potentiale i at optimere vores drift og vores tilsluttede systemer. Men for at kunne gøre dette, kræver det gode samarbejder med leverandører og partnere, som kan bidrage med deres ekspertise til at forbedre det eksisterende setup. En af disse partnere er Grundfos, hvis store viden om energioptimering, pumpesystemer og -løsninger er afgørende for, at vi kan nå vores ambitioner”.

Læs også: Grundfos får godkendt ambitiøse klimamål

Som en del af initiativet har Grundfos for nylig leveret og installeret nye intelligente pumper på Arla Westbury-mejeriet i Storbritannien. Baseret på dokumenterede og validerede energimålinger hjalp Grundfos med at opnå årlige besparelser på 481.800 kWh energi og 194 tons CO2 for mejeriets is- og kølevandssystemer med et investeringsafkast (ROI) på mindre end to år.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere