04.07.2018  |  EL  |  Intelligente installationer

Håndslag mellem N1 og Kamstrup om 67.000 elmålere

De fleste elværker i Danmark er i gang med at installere nye målere for at møde lovkravet om fjernaflæste elmålere inden udgangen af 2020. Med en ny aftale mellem Kamstrup og netselskabet N1 er der nu konkrete planer for udskiftningen i alle forsyningsområder i Danmark.

N1 er resultatet af en fusion mellem de tidligere selskaber EnergiMidt og Himmerlands Elforsyning, og som følge heraf har N1 aktuelt en håndfuld forskellige målerleverandører i deres elforsyningsområde, som ligger i Midt- og Nordjylland og dækker cirka en fjerdedel af Danmarks samlede areal.

Med den nye måleraftale opnår N1 at kunne kombinere de nye 67.000 elmålere med de 70.000 Kamstrup-elmålere, som selskabet i forvejen har. De skal alle aflæses og håndteres i ét og samme system, Kamstrups smart grid-platform Omnia.

”Det er en klar fordel for os, at de nye målere kan fungere på en allerede eksisterende målerplatform. På den måde undgår vi at øge mængden af systemer, der skal driftes og vedligeholdes”, siger Thomas Guastella Bundgaard, forretningsprojektleder fra N1.

Uffe Vinther-Schou, head of sales management hos Kamstrup, supplerer:

”Vi oplever, at blandt andet driftsoptimering, system- og leverandørkonsolidering spiller en stadig større rolle for vores kunder, og vores aftale med N1 er et godt eksempel på, hvordan vi med vores løsninger kan understøtte den tendens”.

Med de nye intelligente målere skal forbrugerne i Aalborg og omegn ikke længere selv aflæse deres forbrug, det sker automatisk. For N1 åbner de hyppigere aflæsninger af elforbruget for nye analysemuligheder og dermed mere indsigt i forsyningsnettet, ligesom de stigende markedskrav i forhold til flexafregning også vil kunne understøttes.

De nye elmålere skal installeres i det forsyningsområde, som tidligere hørte under Himmerlands Elforsyning. Projektet gik i gang i juni måned med et pilotprojekt på 2.000 målere og efter sommeren begynder den egentlige udrulning. Forventningen er, at alle 67.000 elmålere i forsyningsområdet kan fjernaflæses i august 2019.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere