21.11.2018  |  EL  |  Energi

Håndværkere investerer i solceller på eget tag

I perioden 2010 til 2015 er det særligt husstande, hvor en af beboerne har håndværkerbaggrund, der har investeret i solcellepaneler, ifølge rapport.

Solceller er særligt populære i husstande, hvor mindst en beboer har en håndværkerteknisk uddannelsesbaggrund, som for eksempel elektriker, VVS-tekniker eller tømrer, skriver byensejendom.dk.

Læs også: Arkiteksolceller tegner fremtiden

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) har i samarbejde med Eniig Holding og netselskabet Cerius udarbejdet en rapport, der undersøger, hvilke private husstande der har solceller.

Undersøgelsen er baseret på registerdata af blandt andet indkomstniveau, uddannelsesbaggrund, antal beboere samt gennemsnitsalder, i perioden 2010-2015.

Solcelleinteressen er desuden kendetegnet ved, at husstandene har en høj indkomst og ligger uden for storbyerne.

”Økonomiske incitamenter spiller uden tvivl en vigtig rolle, men det ser ud til, at for eksempel tekniske kompetencer er vigtige i forhold til at købe solcelleanlæg, siger forsker Anders Rhiger Hansen fra SBi til byensejendom.dk og tilføjer:

”I forhold til udformningen af fremtidige politikker og forretningsmodeller bør man være opmærksom på, hvem man tiltrækker – og hvem man ikke tiltrækker”.

Læs også: Ny teknologi skal gøre det muligt at gemme solenergi til om vinteren

Analysen kommer i forbindelse med forskningsprojekt under ForskEl-programmet, der undersøger solcellekøberes motivation i forhold til køb og brug af solceller.

- SDN

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere