12.10.2017  |  VVS  |  Branchen

Håndværkerfradrag giver flere lærlingerelaterede opgaver

Hvis håndværkerfradraget videreføres med frit valg mellem alle håndværkerydelser, vil der blive plads til flere lærlinge. Det vurderer mere end hver tredje virksomhed, som Dansk Byggeri har spurgt i en nylig undersøgelse.

Fra den 18.-27. september har alle Dansk Byggeris medlemmer haft mulighed for at besvare et spørgeskema om håndværkerfradrag og lærlinge.

Her er de blandt andet blevet spurgt om, hvor enige de var i følgende udsagn: ”Hvis håndværkerfradraget videreføres med frit valg mellem alle håndværkerydelser, så vil der komme mere af den type arbejde, som lærlinge ofte udfører”.

Læs også: Boligjobordningen skal ikke længere gælde håndværksarbejde

Nu er resultaterne klar, og ifølge Dansk Byggeri er medlemmerne ikke i tvivl – håndværkerfradraget giver flere lærlingerelaterede opgaver.

”Man skal huske på, at kun en mindre del af byggerierne gennemføres med store byggekraner. Langt det meste er ombygning og forbedringer ude hos hr. og fru Jensen. Og det bliver ofte udført af de mindre virksomheder, siger adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, til bygtek.dk og fortsætter:

”I disse virksomheder for lærlingene en god og alsidig uddannelse, fordi de er med i mange forskellige typer arbejde som for eksempel at sætte nyt køkken op, flytte skillevægge, fuge og pudse op, eller male udvendigt og indvendigt. Og vi får i fremtiden rigtig meget brug for dygtige håndværkere”.

Samfundet har ikke råd til at afslå håndværkerfradrag
Ifølge Lars Storr-Hansen har vi som samfund ikke råd til at sige nej til det fulde håndværkerfradrag.

Det skyldes, at håndværkerfradraget i høj grad vil være selvfinansierende i kraft af den gunstige effekt på det sorte arbejde, hvorfor Lars Storr-Hansen ikke ser nogen grund til at betænke sig, når der bliver skabt mere af det arbejde, som lærlinge typisk udfører.

”Når håndværkerfradraget skal forhandles, håber jeg, at fokus udvides til også at hjælpe med til at få flere unge i gang med en håndværkeruddannelse. Det skal jo ikke kun være gråhårede, der kommer ud og sætter et nyt køkken op i boligen, men også unge mennesker, der bliver dygtigere gennem deres læretid”, siger han til bygtek.dk.

Læs også: Dansk Byggeri: Kommuner stjæler arbejde fra håndværkere

Mere af den type arbejde i fremtiden, som lærlinge udfører
Dansk Byggeris undersøgelse er sendt til 1.005 medlemmer, hvoraf 260 har gennemført den. Næsten to ud af tre (63 procent) af de adspurgte er enige eller meget enige i, at hvis håndværkerfradraget videreføres med frit valg mellem alle håndværkerydelser, så vil der komme mere af den type arbejde, som lærlingene ofte udfører.

En tredjedel af de adspurgte (34 procent) er enige eller meget enige i, at hvis håndværkerfradraget videreføres, så ville deres virksomhed få mulighed for at tage flere lærlinge end ellers.

Fire ud af 10 (40 procent) af de mindre virksomheder med op til 10 ansatte svarer, at de er meget enige eller enige i, at en videreførelse af håndværkerfradraget med håndværk vil give branchen mulighed for at få flere lærlinge end ellers.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere