11.08.2016  |  EL  |  El-materiel

Høyrup & Clemmensen gør DTU skoleklar

Der skal trækkes 40 kilometer nye kabler, før Danmarks Tekniske Universitet er klar til at modtage studerende efter ferien. Høyrup & Clemmensen sørger for bedre netværk med højere hastighed inden semesterstart.

En ældre bygning på cirka 8.000 kvadratmeter i Ballerup er i fuld færd med få moderniseret det indbyggede netværk. Bygningen hører til Danmarks Tekniske Universitet (DTU), og den skal have installeret 40 kilometer nye kabler, før den er klar til at tage imod de studerende ved den kommende semesterstart.

Det er Høyrup & Clemmensen, der har fået opgaven at modernisere bygningen, mens eleverne er på sommerferie. Det betyder også, at arbejdet skal stå færdigt inden den 16. august, hvor de studerende igen giver liv til DTU’s gange.

Læs også: Høyrup & Clemmensen energioptimerer stor kontorbygning

Det er ikke nyt for Høyrup & Clemmensen at arbejde med ny kabling i store bygninger, men opgaven på den gamle skole har stadig bragt udfordringer med sig:

”Vi skal overholde de standarder, som findes for den nye type kabling. Det er noget af en opgave, da vi har at gøre med nogle føringsveje, som var tiltænkt svagstrøm, men som også indeholder mange andre forskellige installationer. Det er en ældre bygning, hvor der er foregået flere til- og ombygninger som yderligere besværliggøre adgangen til føringsvejene”, siger Torben Winther, der er Høyrup & Clemmensens projektleder på opgaven. Han tilføjer:

”Det betyder, at vi nogle gange er nødt til at etablere nye føringsveje eller regulere lidt på de eksisterende installationer”.

Læs også: Fuld Tænding i Kødbyen

Høyrup & Clemmensen har i alt 13 elektrikere involveret i arbejdet på DTU. Ud over de 40 kilometer kabel skal elektrikerne også montere 800 nye stikkontakter og 500 netværksstik, der gør bruget af netværket mere fleksibelt.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere