06.01.2021  |  EL  |  Byggeri

Halvdelen har planer om at klimaoptimere deres bolig

Der er sket i positivt skifte i klimabevidstheden hos danske boligejere, hvor flere har planer og ambitioner om at energioptimere deres bolig. Det fremgår af ny undersøgelse.

Blandt landets boligejere har godt halvdelen enten konkrete planer eller ambitioner om at reducere deres udslip af drivhusgasser ved at energioptimere deres bolig. Det viser en ny befolkningsundersøgelse, som analysebureauet Epinion har foretaget for ejendomsmæglerkæden Nybolig.

”Vi ved fra tidligere undersøgelser, at man som boligejer typisk vil prioritere et nyt køkken eller et nyt badeværelse, hvis man skal investere i sin bolig, så når halvdelen nu aktivt giver udtryk for en stærk klimabevidsthed, er der grund til optimisme”, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

30 procent forventer ikke at bidrage til en reduktion ved at energioptimere deres bolig, mens godt 20 procent ikke har taget stilling.

Ansvarsfølelse

En klimavenlig bolig kan også gå hen og blive et salgsparameter i fremtiden, mener Peter J. Mattsen.

”Efter Folketinget blev enige om en 70 procents reduktion, kan vi godt mærke, at der er sket et skifte. Klima er top of mind på boligmarkedet, og vi taler ofte med kunderne om de muligheder, der er i den enkelte bolig”, siger han.

Peter J. Mattsen tilføjer, at han kan mærke, at flere begynder at føle et ansvar for den udledning, deres bolig bidrager med.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere