30.08.2017  |  VVS  |  Branchen

Herning Vand nomineret til DI-pris for intelligente vandmålere

Tilbage i 2015 tog bestyrelsen i Herning Vand en beslutning om at installere 17.000 fjernaflæste vandmålere i Herning Kommune. Det har nu sikret dem en nominering til DI Prisen 2017.

Hos forsyningsselskabet Herning Vand kan man bryste sig af at være nomineret til DI Prisen 2017. Det skyldes virksomhedens tiltag med 17.000 digitale vandmålere, der skal hjælpe kunderne med at spare vand, energi og penge.

Alle målerne bliver leveret af Kamstrup, der leverer intelligente måleløsninger, hvoraf de 9.000 allerede er installeret og i brug. Hos Herning Vand forventer man, at de sidste er installeret inden udgangen af året.

Hvert år uddeler Dansk Industri prisen til en virksomhed, der har skabt nye muligheder og omsat dem til vækst og arbejdspladser til gavn for det danske samfund.

I år har DI haft særligt fokus på virksomheder, der har brugt digitale teknologier til at styrke relationen til kunderne og dermed udvikle forretningen.

Fjernaflæste vandmålere er fremtiden
Tilbage i 2015 besluttede Herning Vand, at man i fremtiden ville benytte sig af fjernaflæste vandmålere. På den måde slipper kunderne for at aflæse målerne, de kan følge deres forbrug på Herning Vands hjemmeside og få en sms eller mail, hvis deres gennemsnitlige vandforbrug stiger, eller vandforbruget helt stopper.

Det giver kunderne mulighed for at reagere hurtigt ved mistanke om sprængte rør eller løbende toiletter, så de både kan spare vand og penge.

Læs også: Kamstrup indvier nyt intelligent vandcenter

Men de fjernaflæste målere er ikke kun en smart fidus for kunderne. Herning Vand kan nemlig også drage nytte af dem:

”Målerne sender os data om blandt andet tryk og eventuelle læk i ledningsnettet. Det kan vi bruge til at styre trykket i ledningsnettet. Et jævnt tryk belaster vandrør mindre, så de holder længere. Informationer om eventuelle læk giver os mulighed for at reagere endnu hurtigere end før og få lukket hullet”, siger Niels Møller Jensen, der er adm. direktør i Herning Vand.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere