04.03.2019  |  EL  |  El-materiel

Hollandsk elforsyningsselskab specificerer MV P-Laser kabler til sit netværk

Indhold fra partner Hvad er dette?

Enexis Netbeheer servicerer 2.6 mio. kunder

Enexis Netbeheer har underskrevet en aftale med Prysmian Netherlands om, at P-Laser MV kabler som standard vil benytte i deres netværk på lige fod med XLPE kabler. Enexis står for elforsyningen i nord, øst og syd Holland med i alt 2.6 millioner kunder.

En teknisk sammenligningsundersøgelse, udført af Enexis Netbeheer i samarbejde med uafhængige ENGIE-Laborelec, viste at P-laser er kompatible med XLPE uden problemer. Dette resultat i tillæg til P-Lasers tekniske ydeevne og genanvendelse var afgørende for Enexis Netbeheer valg.

Miljømæssige fordele

P-laser kabler laves med en polypropylen (PP) isolering og adskiller sig fra traditionelle XLPE kabler, ved ikke at have en tværbundet polyethylen (PE) isolering. PP termoplast giver flere fordele i forhold til XLPE.

"For det første, er produktionen meget renere, fordi vi kan springe over en kemisk operation, den såkaldte tværbinding. Dette resulterer i en 10 % CO2 reduktion pr. kilometer kabel," udtaler Sander Lauwers, Key Account Manager, Utilities hos Prysmian.

”En anden miljøfordel er, at P-Laser isoleringen selv er 100 % genanvendelig. Desuden er P-Laser kabler pr. mm isolering elektrisk stærkere, så vi kan gøre dem tyndere og spare råmaterialer."

Teknisk ydeevne

P-Laser vinder også over XLPE med hensyn til teknisk ydeevne. P-laser kabler kan belastes kraftigere på grund af deres højere ledertemperatur på kontinuerligt 110°C og op til 130°C i forhold til XLPE kabler med hhv. 90°C og 105°C. Med en 20 % højere ledertemperatur har P-laser kabler mere kapacitet, og der er mindre risiko for overbelastning. Desuden er polypropylen ufølsom over for såkaldte vandtræer (nedbrydning af isoleringsmaterialet ved kontakt med vand) i modsætning til XLPE-kabler. Begge fordele gør P-Laser mere effektiv og mere pålidelig end XLPE.

P-Laser historie

Prysmian introducerede P-Laser tilbage i 2005, som siden 2012 er en del af den (inter) nationale standard CENELEC HD620. I dag masseproduceres det på flere af koncernens fabriksanlæg blandt andet i Delft, Holland på en dedikeret 10-52 kV linje. Højere spændingsklasser op til hhv. 110 kV, 150 kV, 320 kV, 525 kV og 600 kV produceres på koncernens fabriksanlæg i Gron, Frankrig og Pignataro, Italien.

På verdensplan har Prysmian allerede leveret næsten 50.000 kilometer MV P-Laser. Koncernen anslår den samlede CO2 reduktion takket være P-Laser teknologien i 2020 vil være på mere end 1.100 tons.

Læs mere om P-Laser på vores hjemmeside eller download katalog her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

www.prysmiangroup.dk

Prysmian Group er verdens førende inden for udvikling, produktion, logistik og installation af kabler og kabelsystemer til forskelligartet applikation inden for energi- og telekommunikationsbranchen. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og godt 30.000 ansatte fordelt på tværs af 50 lande og 112 fabrikker.Prysmian Group opererer med tre af branchens stærkeste…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere