22.01.2018  |  EL  |  Energi

Hospital-byggeplads bliver selvforsynende med strøm

Det nye hospital i vests byggeplads er nu selvforsynende med strøm.

Byggepladsen ved Det nye hospital i vest (DNV) i Gødstrup ved Herning kan nu få dækket hele forbruget af el ved hjælp af solens stråler, skriver dnv.rm.dk.

Hospitalets tilhørende energipark med 6.340 kvm solceller, der svarer til tre fodboldbaner, blev afleveret lige før jul, og producerer nu strøm på livet løs, oplyser projektleder hos DNV, Kasper Hammershøj.

Hos DNV regner man med, at solcellernes årlige produktion sagtens kan klare det årlige strømforbrug på byggepladsen. Når det nye hospital står færdigt, er det meningen, at energiparkens solceller skal levere vedvarende energi til den daglige drift. 

Solcellerne skal årligt producere 954.000 kwh, hvilket svarer til en årlig gevinst på 1,5 millioner kroner. Produktionen svarer til cirka 240 husstandes årlige elforbrug.

Det samlede budget for energiparken er på knap 16 millioner kroner.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere