05.10.2022  |  VVS  |  Sanitet

Hotel sparer penge ved udskiftning af brusere

Ud over at sænke rumtemperaturen og slukke for unødvendigt elforbrug er der også gode sparemuligheder i at bruge mindre varmt vand.

I den seneste tid er energipriserne steget kraftigt. Det kan mærkes i budgettet for både forbrugere og virksomheder. Ud over at sænke rumtemperaturen og slukke for unødvendigt elforbrug er der også gode sparemuligheder i at bruge mindre varmt vand. Her sparer man nemlig både på sit vandforbrug og på den energi, der skal varme vandet op. I private hjem kan man allerede mærke det på energiregningen, når man skifter en enkelt bruser eller vandhane til en vandbesparende af slagsen.
På et hotel eller andre steder med mange installationer er sparepotentialet endnu større. Hansgrohes nye vandspareberegner giver et overskueligt overblik over de potentielle vand- og energibesparelser ved et skifte til vandbesparende produkter med den innovative EcoSmart-teknologi og fortæller endda, hvor hurtigt investeringen vil have tjent sig hjem.

Hurtigt tjent hjem
Den nye vandspareberegner er let at betjene. De relevante informationer for eksempel et hotel indtastes. Antal brusere/vandhaner uden vandspareteknologi, gennemsnitlig brugstid per dag, belægningsgrad og aktuel vand-/energipris. Beregneren fortæller så den årlige besparelse på vand og energi i kroner og øre samt den sparede CO2-udledning. Ved at indtaste indkøbsprisen på den vandbesparende bruser/vandhane finder man samtidig ud af, hvor hurtigt investeringen tjener sig hjem i form af sparede forbrugsudgifter.

Læs også: Sådan beregner du sparepotentialet i hjemmet

Et eksempel er et hotel med 70 brusere, en belægning på 75 % og en gennemsnitlig badetid på 5 minutter dagligt. De eksisterende brusere har et forbrug på 15 l/min, men man overvejer at skifte til hansgrohe Raindance Select EcoSmart håndbrusere med et vandforbrug på bare 8,5 l/min. Beregneren viser, at der hvert år spares over 622 m3 vand og næsten 20.000 kWh energi til opvarmning af vandet. Med gennemsnitlige energipriser* svarer det til en årlig besparelse på næsten 60.000 kroner. Investeringen i nye brusere har dermed tjent sig hjem på under et år, forudsat at indkøbsprisen er vejledende udsalgspris.

Nye stråletyper bevarer oplevelsen
Det er oplagt at tænke, at brusebadet ikke er lige så skønt med en vandbesparende bruser – det er dog ikke tilfældet med en EcoSmart-bruser fra Hansgrohes mærker AXOR og hansgrohe. Takket være stråletyper som den behagelige PowderRain udnyttes vandet særligt smart og effektivt, så man stadig indhylles i masser af bløde dråber. Andre stråletyper udnytter Hansgrohes AirPower-teknologi, der blander luft i vandet, så dråberne bliver større og vandstrålen fyldigere. På den måde får man en dejlig bruseroplevelse og tænker slet ikke over, at der bruges mindre vand. Udviklingen af nye stråleteknologier og vandspareprodukter er et led i Hansgrohes strategi om at omstille hele produktsortimentet til vand- og energibesparende produkter inden 2030 til glæde for både kundernes pengepung og miljøet.

*Gennemsnitlige energipriser anvendt i beregningen (kan ændres individuelt i vandspareberegneren): Fjernvarme 0,8 kr./kWh, vand 70 kr./m3.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere