27.09.2022  |  VVS  |  Sanitet

Sådan beregner du sparepotentialet i hjemmet

Kan det betale sig at investere i vand- og energibesparende produkter på badeværelset? Det spørgsmål er i fokus i den aktuelle hansgrohe-kampagne #InTouchWithOurPlanet, hvor en intelligent vandspareberegner er det centrale værktøj.

For at fremme bæredygtig brug af vand og energi har hansgrohe udviklet et regneværktøj, som kan vurdere sparepotentialet på det enkelte badeværelse. hansgrohe vandspareberegneren giver et overskueligt overblik over, hvad det vil betyde for miljøet og pengepungen at skifte til et vand- og energibesparende produkt. 

LÆS OGSÅ: Energinet justerer eltarifferne for 2023

”At nyde en skøn bruseoplevelse og samtidig spare vand, energi og penge – det er hansgrohe EcoSmart. 90 procent af CO2-udledningen for et badeværelse finder sted i brugsfasen, så vi har koncentreret vores bæredygtige teknologi der, hvor den har størst effekt på miljøet og brugerne: i den daglige brug. Inden 2030 vil vi derfor omstille hele vores produktsortiment til vand- og energibesparende produkter. Vi sparer på vores mest værdifulde ressourcer og gør det muligt at nyde de skønneste øjeblikke med vand, også i fremtiden,” fortæller Thomas Leth, administrerende direktør i Hansgrohe Danmark og General Manager Nordics & Baltics.

Matematik for de sparsommelige

hansgrohes vandspareprodukter er udstyret med den innovative EcoSmart-teknologi, som eksempelvis sørger for, at de vandbesparende håndbrusere i gennemsnit kun bruger 8,5 liter vand i minuttet. Skønne stråletyper og innovative stråledyser udnytter den reducerede vandmængde særligt effektivt, så det lave vandforbrug ikke går ud over brusekomforten. 

LÆS OGSÅ: Særlig projektform sikrer bæredygtige spildevandsrør på Aalborg Havn

Med kampagnen #InTouchWithOurPlanet sætter hansgrohe nu fokus på, hvordan man med små ændringer hurtigt kan sænke sit forbrug og sin CO2-udledning. I den sammenhæng viser hansgrohe vandspareberegneren, hvor meget vand og energi et EcoSmart-produkt sparer sammenlignet med et hansgrohe-produkt uden vandspareteknologi. Ved at skifte til en EcoSmart-håndbruser reducerer en familie på fire sit vandforbrug med hvad der svarer til cirka 262 fyldte badekar hvert år.

Da det samtidig betyder, at mindre vand skal varmes op, sparer denne husstand årligt over 1.500 kWh energi – det svarer til otte procent af hjemmets samlede årlige energiforbrug. Dobbelt fornøjelse for pengepung og miljø: Uanset den lokale vandpris og om man varmer sit vand op med el, fjernvarme eller gas, kommer man til at spare et betydeligt beløb hvert eneste

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere