Kan det betale sig at investere i vand- og energibesparende produkter på badeværelset? Det spørgsmål er i fokus i den aktuelle hansgrohe-kampagne #InTouchWithOurPlanet, hvor en intelligent vandspareberegner er det centrale værktøj.
Med kampagnen #InTouchWithOurPlanet sætter hansgrohe nu fokus på, hvordan man med små ændringer hurtigt kan sænke sit forbrug og sin CO2-udledning. Foto: Arkivfoto
For at fremme bæredygtig brug af vand og energi har hansgrohe udviklet et regneværktøj, som kan vurdere sparepotentialet på det enkelte badeværelse. hansgrohe vandspareberegneren giver et overskueligt overblik over, hvad det vil betyde for miljøet og pengepungen at skifte til et vand- og energibesparende produkt.
LÆS OGSÅ: Energinet justerer eltarifferne for 2023
”At nyde en skøn bruseoplevelse og samtidig spare vand, energi og penge – det er hansgrohe EcoSmart. 90 procent af CO2-udledningen for et badeværelse finder sted i brugsfasen, så vi har koncentreret vores bæredygtige teknologi der, hvor den har størst effekt på miljøet og brugerne: i den daglige brug. Inden 2030 vil vi derfor omstille hele vores produktsortiment til vand- og energibesparende produkter. Vi sparer på vores mest værdifulde ressourcer og gør det muligt at nyde de skønneste øjeblikke med vand, også i fremtiden,” fortæller Thomas Leth, administrerende direktør i Hansgrohe Danmark og General Manager Nordics & Baltics.
Matematik for de sparsommelige
hansgrohes vandspareprodukter er udstyret med den innovative EcoSmart-teknologi, som eksempelvis sørger for, at de vandbesparende håndbrusere i gennemsnit kun bruger 8,5 liter vand i minuttet. Skønne stråletyper og innovative stråledyser udnytter den reducerede vandmængde særligt effektivt, så det lave vandforbrug ikke går ud over brusekomforten.
LÆS OGSÅ: Særlig projektform sikrer bæredygtige spildevandsrør på Aalborg Havn
Med kampagnen #InTouchWithOurPlanet sætter hansgrohe nu fokus på, hvordan man med små ændringer hurtigt kan sænke sit forbrug og sin CO2-udledning. I den sammenhæng viser hansgrohe vandspareberegneren, hvor meget vand og energi et EcoSmart-produkt sparer sammenlignet med et hansgrohe-produkt uden vandspareteknologi. Ved at skifte til en EcoSmart-håndbruser reducerer en familie på fire sit vandforbrug med hvad der svarer til cirka 262 fyldte badekar hvert år.
Da det samtidig betyder, at mindre vand skal varmes op, sparer denne husstand årligt over 1.500 kWh energi – det svarer til otte procent af hjemmets samlede årlige energiforbrug. Dobbelt fornøjelse for pengepung og miljø: Uanset den lokale vandpris og om man varmer sit vand op med el, fjernvarme eller gas, kommer man til at spare et betydeligt beløb hvert eneste
-AKJ
Byggeri

Byggebranchen savner diversitet og inklusion
Ni ud af ti medarbejdere i byggebranchen er mænd, og den udvikling har stået stille de seneste ti år, viser tal fra Danmarks Statistik. I Kemp & Lauritzen tager de nu helt nye midler i brug for at flytte virksomheden og medarbejdersammensætningen hen imod en endnu mere bæredygtig fremtid. Sammen med CBS Executive Fonden og CBS starter virksomheden et 3-årigt forskningsprojekt, der skal belyse diversitet og inklusion i byggebranchen.
Energi

Nye tiltag i forhold til Europas elmarked
Historisk høje elpriser har fået EU til at råbe vagt i gevær. Kommissionen har netop vedtaget en grundlæggende reformering af det europæiske elmarked. Dansk Industri, der repræsenterer den samlede danske energisektor, ser positivt på forslaget, der bevarer de nuværende mekanismer på markedet, som sikrer billigere energi.
Energi

Tom fjernvarmepulje skaber usikkerhed
Den populære fjernvarmepulje er løbet tør for tilskudsmidler. Det er rigtig ærgerligt, mener Dansk Fjernvarme. Der er behov for risikoafdækning for fjernvarmeselskaber, så Danmark kan fortsætte indsatsen med at udfase den fossile naturgas.
Branchen

Byggeriet mangler viden om bæredygtige materialer
Tre ud af fire i byggeriet oplever højere krav og forventninger til deres viden om og arbejde med bæredygtige materialer og løsninger. Men over halvdelen føler ikke, at de har tilstrækkelig viden til at træffe bæredygtige beslutninger. Det viser en ny rundspørge, som er lavet af Brancheforeningen Danske Byggecentre.
Sanitet

Bæredygtighed og beskyttet værksted passer godt sammen
Bæredygtighed i naturen går hånd i hånd med samfundsmæssig og social bæredygtighed i sanitetsproducents igangværende samarbejde med Stena Recycling og Marjattas beskyttede værksted i Snesere. Det handler om at skabe mening i at gøre noget for andre.
Energi

Grossist vil sætte klimamål med afsæt i forskning
Landets største stål- og teknikgrossist tager bæredygtighedsarbejdet til næste niveau og forpligter sig til klimamål og -initiativer, som er baseret på videnskab.