02.07.2018  |  EL  |  Branchen

Husk de særlige betingelser for energisparetilskud

Forbrugere havde i tre sager ikke ret til at få tilskud til at installere et nyt gasfyr, enten fordi de gik i gang med udskiftningen, før de ansøgte om tilskud, eller fordi energiselskabets krav om dokumentation ikke var opfyldt. Det har Ankenævnet på Energiområdet afgjort.

Hvis en kunde skal have skiftet sit gamle naturgasfyr ud med en nyere model, er det et godt råd at huske kunden på, at han skal starte med undersøge muligheden for et energisparetilskud hos energiselskabet.

Det skriver den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, efter at forbrugere har tabt tre sager ved Ankenævnet på Energiområdet, fordi de blev for sent opmærksomme på krav og betingelser.

Og klager fra forbrugere over afslag på ansøgninger forekommer ofte, ifølge ankenævnet.  

Sagerne viser, at det generelt er vigtigt, at forbrugerne sætter sig godt ind i selskabets betingelser og krav.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)
Susanne Aamann, souschef i Konkurrence og Forbrugerstyrelsen

”Forbrugerne er ikke opmærksomme på de særlige betingelser, de skal opfylde for at få energisparetilskud. Nogle forbrugere indgår en aftale med en VVS-installatør, før de søger om tilskud. Andre forbrugere kan ikke opfylde energiselskabets krav til dokumentation.

Derfor får de afslag på deres ansøgning”, siger formand for Ankenævnet på Energiområdet, Poul Gorm Nielsen, til forbrug.dk.

Energisparetilskud gives til energiforbedringer af boliger som for eksempel skift af radiatorventiler og udskiftning af fyr. Alle de tre tabte sager vedrørte nye gasfyr.

I den ene af de tre sager havde kunden skiftet sit naturgasfyr ud, før han søgte om tilskud. Derfor fik han ikke medhold.

I de to andre sager kunne forbrugerne ikke dokumentere, hvordan deres tidligere naturgasfyr så ud. Ifølge reglerne er det et krav, at kunden for eksempel med fotos, kan det.

”Sagerne viser, at det generelt er vigtigt, at forbrugerne sætter sig godt ind i selskabets betingelser og krav. Det kan de blandt andet gøre ved at gå ind på selskabets hjemmeside og se betingelserne for tilskuddet. På den måde kan forbrugerne undgå både skuffelser og ubehagelige overraskelse,” siger souschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann, til forbrug.dk. 

Gode råd til at søge om energisparetilskud

  • Tjek, hvilke betingelser energiselskabet stiller for energisparetilskud. Det kan variere fra selskab til selskab.
  • Husk at søge om energisparetilskud, inden der indgås en aftale med en VVS-installatør.
  • Undersøg, hvilke specifikke krav energiselskabet stiller til dokumentation. Ifølge reglerne på området skal man kunne dokumentere, hvordan eksempelvis det gamle naturgasfyr så ud. Det kan man for eksempel gøre med fotos.

Kilde: Ankenævnet på Energiområdet og forbrug.dk

På Ankenævnet på Energiområdets hjemmeside kan kunderne læse mere om reglerne for energisparetilskud samt kravene til dokumentation.

Muligheden for energisparetilskud blev indført i november 2012. I december 2016 indgik energiselskaberne en ny aftale med energi-, forsynings- og klimaministeren, der blandt andet skærpede kravene til dokumentation, så forbrugerne skal kunne dokumentere tilstanden før energirenoveringen, eksempelvis med billeder, skriver forbrug.dk.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere