29.06.2022  |  EL  |  Sanitet

Husk den gode strømforsyning på badeværelset

Danskerne er godt på vej til at udvikle badeværelset til et frirum i boligen, hvor vi skal kunne nyde wellness for alle pengene. Det kræver strøm. Masser af strøm.

Først havde alle danskere ret til et flot køkken. Helst som et socialt alrum. Nu er fokus flyttet til badeværelset, der skal være wellness, og ét produkt er i særlig vækst.

”For bare fem år siden anede de færreste kunder, hvad det var. I dag beder de selv om at få lov til at se vores udvalg, og de vil helst se på vores luksusmodeller”.

Peter Mølgaard Hansen er salgschef hos Geberit, der er markedsledende producent og leverandør af sanitære dele og relaterede systemer i Europa, men også solidt repræsenteret i resten af verden.

Kombinerer toilet og bidet
Produktet, som på ganske få år har oplevet en stigende interesse hos kunderne, er douchetoiletter, der kombinerer det traditionelle toilet med de hygiejniske funktionaliteter fra et bidet.

”Det er klart, at det moderne douchetoilet ligger meget langt fra det bidet, som vi i Danmark kender tilbage fra 60’erne og 70’erne. Dels er det integreret, så man ikke skal bevæge sig væk fra toilettet, og så er det jo fuldstændig håndfrit – man trykker på en knap eller bruger en fjernbetjening, og så er det med en masse forskellige nye funktionaliteter og indstillingsmuligheder. Men grundidéen og formålet er det samme: Renlighed og hygiejne”,
fortæller Peter Mølgaard Hansen.

Læs også: 8 tendenser præger sanitetsområdet anno 2022

Højere levestandard kræver mere strøm
Douchetoilettet er et godt eksempel på den tendens, der præger danskernes fokus i forbindelse med renovering og indretning af nye boliger: ”Vi har været igennem køkkenperioden, der toppede ved finanskrisen. Nu er der igen økonomisk fremgang, og så har vi kastet os over det næste rum nemlig badeværelset. Der ligger et stort potentiale – specielt i den ældre bygningsmasse – da man tidligere ikke prioriterede badeværelset”, fortæller han og tilføjer:

”Douchetoilettet og andre wellness-produkter i badeværelset kræver meget mere strøm end det traditionelle badeværelse. Jeg vil derfor anbefale installatører og bygherrer at tænke gode og kraftfulde strømforsyninger ind fra starten, når man renoverer eller nybygger badeværelser. Der bliver brug for det, og det er bare så meget nemmere og billigere at gøre det ordentligt første gang”, fortæller han og lister en række eksempler på nye funktioner, der kræver strøm:

• Vandvarmer.
• App-styring.
• Fjernbetjening.
• Lugtudsugning.
• Lyspaneler.
• Berøringsfrie sensorer.
• Mange former for ’gadgets’.

Det siger reglerne om elektriske installationer i badeværelser

Når du som installatør skal udføre elektriske installationer på badeværelser og andre områder med bad og bruser, er der en række krav, som du skal være opmærksom på. På sik.dk kan du læse mere om områdeopdeling, beskyttelsesforanstaltninger og ledningssystemer. Søg efter ’elektriske installationer badeværelser’ her.
Du kan også finde oplysninger om regler her.

”Fremtidens badeværelsesprodukter vil være eldrevede, og der vil være mange af dem. Det er en naturlig konsekvens af den voksende levestandard, behov for badeværelset som ’frirum’ og wellness-rum, flere ældre, højere gennemsnitslevealder og så videre. Det moderne badeværelse skal understøtte både vores behov for ’selvforkælelse’ og vores ældres behov for ’understøttelse’ på badeværelset. Så derfor lyder mit råd: Tænk langsigtet når installatøren, typehusfirmaet, entreprenøren eller bygherren installerer strøm på badeværelset”.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere