25.07.2019  |  EL  |  Branchen

Hver tredje husejer renoverer uden at kende reglerne

Når der skal renoveres eller bygges om hjemme i parcelhuset, skal boligejeren følge reglerne i bygningsreglementet. Men hver tredje husejer kender dem ikke, viser en rundspørge.

Når man som boligejer bygger nyt, renoverer eller bygger om, skal man følge de gældende regler i bygningsreglementet, BR18.

Læs også: Sådan udfører du troværdige beregninger af besparelser ved energirenovering

Men 32 procent af de husejere, der har købt hus inden for de sidste ti år, og renoveret inden for de første fem år, vidste ikke, at de skulle følge de forskellige energikrav i bygningsreglementet. Det viser tal fra Dansk Byggeris energianalyse.

”Det er faktisk mange, der går i gang uden at kende reglerne. Det kan have store konsekvenser, når bygningsreglementet ikke bliver fulgt, og byggeprojekterne dermed er ulovlige”, siger energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen, og tilføjer:

”Og hvis huset ikke lever op til kravene i bygningsreglementet, og man sælger huset, risikerer man derudover et erstatningskrav fra de nye ejere. Det kan også give problemer hos forsikringsselskabet, hvis man ikke har fulgt reglerne”.

Kan koste dyrt
Hvis man eksempelvis får nye vinduer i huset, og udskifter et vindue uden midtersprosser til et vindue med en midtersprosse, skal man være opmærksom på reglerne i forhold til brandsikkerhed. Midtersprossen kan nemlig medføre, at brandsikkerheden ikke er overholdt.

”Man skal jo kunne komme ud og ind ad vinduet, hvis uheldet er ude, så det ikke bliver en brandfælde, og det er der klare regler for. Derfor er det vigtigt at kende kravene i bygningsreglementet”, siger Camilla Damsø Pedersen, og tilføjer:

Læs også: Sommerhusejerne får billigere elvarme

”Der er mange ting at holde styr på. En professionel håndværker kender selvfølgelig reglerne, men gør man arbejdet selv, er det vigtigt at kende til BR18”.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere