07.06.2017  |  VVS  |  Branchen

Energirenovering på dansk hospital kåret til Europas bedste

Med sit ambitiøse ESCO-projekt kunne Hvidovre Hospital i sidste uge modtage prisen for Europas bedste energirenoveringsprojekt for bygninger.

Siden 2013 har Hvidovre Hospital i samarbejde med Siemens arbejdet for at reducere energiforbruget på hospitalets 245.000 m2 med 33 procent.

Og det er et projekt, der har båret frugt. Således kunne Hvidovre Hospital tage imod prisen European Energy Service Award, der blev uddelt af Berliner Energiagentur i samarbejde med EU-Kommissionen:

"Det er super fedt af blive anerkendt for det store arbejde, vi har gjort de sidste fire år. Det handler ikke om at have en statuette stående på bordet, men om at vores store arbejde gør en forskel", fortæller Christian Johansen, der er driftschef på Amager- og Hvidovre Hospital.

Læs også: Hvidovre Hospital gennemgår omfattende energioptimering

Med de energibesparende bygninger er Christian Johansen også glad for at bidrage til Danmarks i forvejen grønne profil.

Nye tiltag inden for miljørigtig drift og udvikling
De grønne visioner er også en stor del af Nyt Hospital Hvidovre, der blandt andet bygger 32.000 m2 nyt hospital og renoverer store dele af de nuværende bygninger:

"Moderniseringen og udbygningen af Hvidovre Hospital giver god anledning til at arbejde med nye tiltag inden for miljørigtig drift og udvikling, hvilket ESCO-samarbejdet med Siemens også involverer", siger Christian Johansen.

Læs også: ESCO-aftaler sætter gang i energirenoveringer

ESCO står for Energy Services Company og er en model, hvor en privat virksomhed tilbyder at identificere, udføre og finansiere energioptimeringen på hospitalet.

Efterfølgende betaler hospitalet investeringerne tilbage via de besparelser, som opnås på driften over en årrække.

ESCO-samarbejdet er planlagt til at køre to år endnu, og selvom der ikke er planlagt nogen fase 2 på Hvidovre Hospital, håber driftschefen på, at hospitalet kan blive ved med at energioptimere.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere