11.08.2022  |  VVS  |  Sanitet

Installatørpanelet: Hvordan skal badeværelserne se ud i dag?

Tre deltagere i Installatørpanelet giver her en række bud på, hvad kunderne efterspørger, når der skal bygges eller renoveres på badeværelsesfronten.

Stig Andresen, Andresens VVS, Fredericia: Badeværelser skal være unikke
Kundernes ønsker til badeværelser er vidt forskellige. De har undersøgt muligheder og design på nettet og har ofte en klar holdning til, hvad de ønsker, når vi kommer på banen. Mange ønsker fibercement på gulvet og klinker på væggene. Klinkernes farver fordeler sig over et bredt spektrum. Håndvaske og toiletskåle er stadig mest hvide, men armaturer er ofte sorte eller messing. Vi rådgiver altid kunderne til at vælge de mærker, som giver mulighed for reservedele på lang sigt, og det lytter kunderne også efter. Vi sælger ikke flere douchetoiletter, men jeg tror, det kommer på lidt længere sigt. Mange tilvælger en eller anden form for kalkfjerneranlæg. I den allerseneste tid har vi mærket, at kunderne er blevet mere forsigtige med hensyn til prisen.

Læs også: Månedens udfordring: Tillid og trivsel er nøglen til det gode sanitetssalg

Michael Witt, Witt & Søn, Sønderborg: 9 ud af 10 vælger væghængt
Kunderne har de sidste år brugt flere penge på badeværelser end tidligere. Langt de fleste vælger væghængte toiletter – både fordi det er mode, og fordi det er mere rengøringsvenligt, ligesom de vælger store brugersystemer på grund af komfort. Vi får mange forespørgsler på douchetoiletter, men pris og traditioner ser indtil videre ud til at bremse valget af douche. Men jeg tror, det kommer. Kunderne følger næsten altid vores råd om at trække strøm til et muligt fremtidigt douchetoilet. Flertallet af vores kunder er private, og cirka halvdelen vælger berøringsfrie betjeninger. Sorte armaturer, håndklæderadiatorer og håndvaske er populære. Vi er selv overraskede over, at vi slet ikke mærker nogen som helst påvirkning fra den stigende inflation. Endnu.

Læs også: Tema om sanitet

Jesper Knopp, Østermann & Knopp VVS, Rødovre: Levetider kunne være bedre
Jeg har mest erfaringer med boligselskaber og større offentlige bygninger, og her er det min erfaring, at nyere badeværelser er præget af væghængte toiletter, store fliser i lyse farver og lige linjer. Jeg oplever også stor interesse for blødvandsanlæg i Storkøbenhavn, hvor der er meget kalk i vandet. De væghængte toiletter bliver valgt, fordi de er mere rengøringsvenlige, men de giver også en bedre vådrumssikring, fordi installationerne befinder sig bag væggen og uden for vådrumszonen. Jeg vil gerne slå et slag for, at bygningsejere prioriterer sanitetskomponenter med god levetid. Jeg ser en tendens til, at badeværelser i bygninger, der er 20 år gamle eller yngre kræver mere vedligeholdelse end bygninger, der er 50 år gamle. Det synes jeg er synd. (759 tegn med mellemrum)

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere