28.11.2018  |  VVS  |  Branchen

Skyllefunktion kan forebygge legionærsyge

Flere bliver ramt af legionærsyge, og derfor kan det være en god idé med en skyllefunktion i vandsystemet.

Der har ifølge Statens Serum Institut i de senere år været en stigning i antallet af legionærsyge i Danmark. På Dansk Hovedpinecenter, der ligger på Rigshospitalet Glostrup, er driftsansvarlig Knud Søndersted opmærksom på risikoen for, at legionella-bakterier, der forårsager legionærsyge, kan udvikle sig i hospitalets vandrør. Derfor tager han jævnligt prøver for legionella.

I samarbejde med rådgiver Claus Dennis fra FM Mattsson Mora Group har han testet en løsning, der gennemskyller rørinstallationen.

Læs også: Grundfos og Krüger Aquacare fælles om vandløsning mod legionærsyge

”Vi har gennem årene testet for legionella et par gange om året på forskellige afsnit. For at forebygge, at der kunne opstå et problem, har vi nu valgt en løsning, som vi som test har implementeret på hele hovedpinecentret”, forklarer Knud Søndersted.

På Dansk Hovedpinecenter blev en del af løsningen en automatiseret teknologi med en indbygget hygiejne-skyllefunktion. Systemet kan indstilles til automatisk hver 8., 12. eller 24. time – eller på vilkårlige tidspunkter – at skylle rørene i 30 til 180 sekunder.

Løsningen betyder, at der aldrig i længere tid er stillestående vand i rørene, og på den måde kan man minimere risikoen for, at legionella-baktierne udvikler sig.

Læs også: Vandet i danskernes haner er for varmt

”Jeg kan ikke sige, at vi aldrig igen vil opleve legionella på hovedpinecentret. Men jeg kan sige, at efter vi har taget den her løsning i brug, har der ikke været noget vækst af legionella”, siger Knud Søndersted.

Svært at forholde sig til legionella
Det er Claus Dennis' erfaring, at ejendomsfunktionærer og driftsansvarlige over hele landet helst ikke vil forholde sig legionella.  

”Der er ingen, som har lyst til at stille sig op og fortælle, at de har oplevet problemer med legionella i deres ejendom”, siger han og tilføjer:

”Vi skal selvfølgelig ikke opfinde et problem, der ikke er der. Men jeg mener, at man skal udvise rettidig omhu og forebygge”.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere