Grossist og erhvervsakademi går sammen om videreuddannelse
Der kan være meget at holde styr på som selvstændig VVS-mester eller elinstallatør. Derfor udbyder Solar Gruppen og erhvervsakademiet i Kolding nu et videreuddannelsesprogram.
I dag handler det at være selvstændig VVS-mester eller el-installatør ikke kun om at være en dygtig håndværker – man skal nemlig også have tekniske kundskaber og kunne udvikle sin forretning og sine ansatte, så virksomheden kan skabe overskud.
Derfor lancerer Scandinavian Technology Institute (STI), som er en del af Solar Gruppen, i samarbejde med IBA Erhvervsakademi Kolding et uddannelsesprogram, der blandt andet skal hjælpe håndværksmesteren med at videreuddanne sine ansatte.
Ifølge IBA Erhvervsakademi Kolding skal fagene i programmet ruste håndværksmesteren og håndværkeren i at lede projekter, forandringer og innovation, samtidig med at de får en grundlæggende viden om økonomi:
”Vi tager udgangspunkt i de problemstillinger og udfordringer, den enkelte står med i dagligdagen i sin virksomhed og som håndværker. Teori og praksis går hånd i hånd gennem hele uddannelsen, så deltageren vil kunne gå hjem og bruge det, han har lært efter hver undervisningsgang”, siger Henrik Kjær Christensen, som er direktør for efter-/videreuddannelse på IBA.
Læs også: Samarbejde mellem TEC og TDC sikrer nyt speciale og flere praktikpladser
Evnen til konstant læring er vigtig
Netop det at kunne anvende undervisningen i praksis, er noget, der glæder Danni Baltzer Vinding, country manager i STI Danmark:
”Digitaliseringen har sat skub i udviklingen i håndværkerbranchen, hvor teknologien i produkterne bliver mere kompleks. Der kræves også ny viden for at håndtere forretningsprocesser, forandringsledelse og strategiudvikling i forhold til den omskiftelige kontekst”, siger han og fortsætter:
”Kort sagt er evnen til konstant læring vigtig for at opnå gode resultater i en verden, som bliver mere og mere drevet af kompetencer”.
Derfor håber Danni Baltzer Vinding, at uddannelsespakken fremover vil være med til at forbedre såvel virksomhedsejere som mellemledere og håndværkeres muligheder for at klare sig:
”Uddannelserne skal effektiviseres og udvikle el- og VVS-branchen, så montører bliver klædt på til at imødekomme kompleksiteten i projekterne. De nye færdigheder skal få mellemledere til at forstå, hvilke udfordringer der er forbundet med vores omskiftelige verden. Ikke mindst skal den nye viden hjælpe virksomhedsejere med at drive og videreudvikle en lønsom forretning”, siger han.
- EL