Grossist og erhvervsakademi går sammen om videreuddannelse

Der kan være meget at holde styr på som selvstændig VVS-mester eller elinstallatør. Derfor udbyder Solar Gruppen og erhvervsakademiet i Kolding nu et videreuddannelsesprogram.

Hos Solar Gruppen er man ikke i tvivl om, at håndværkerbranchen ændrer sig, og at det er nødvendigt at kunne mere end blot sit håndværk. Derfor har de sammen med IBA lanceret et uddannelsesprogram til videreuddannelse af alle faglærte inden for El- og VVS-branchen. Arkivfoto..

I dag handler det at være selvstændig VVS-mester eller el-installatør ikke kun om at være en dygtig håndværker – man skal nemlig også have tekniske kundskaber og kunne udvikle sin forretning og sine ansatte, så virksomheden kan skabe overskud.

Derfor lancerer Scandinavian Technology Institute (STI), som er en del af Solar Gruppen, i samarbejde med IBA Erhvervsakademi Kolding et uddannelsesprogram, der blandt andet skal hjælpe håndværksmesteren med at videreuddanne sine ansatte.

Ifølge IBA Erhvervsakademi Kolding skal fagene i programmet ruste håndværksmesteren og håndværkeren i at lede projekter, forandringer og innovation, samtidig med at de får en grundlæggende viden om økonomi:

”Vi tager udgangspunkt i de problemstillinger og udfordringer, den enkelte står med i dagligdagen i sin virksomhed og som håndværker. Teori og praksis går hånd i hånd gennem hele uddannelsen, så deltageren vil kunne gå hjem og bruge det, han har lært efter hver undervisningsgang”, siger Henrik Kjær Christensen, som er direktør for efter-/videreuddannelse på IBA.

Læs også: Samarbejde mellem TEC og TDC sikrer nyt speciale og flere praktikpladser

Evnen til konstant læring er vigtig
Netop det at kunne anvende undervisningen i praksis, er noget, der glæder Danni Baltzer Vinding, country manager i STI Danmark:

”Digitaliseringen har sat skub i udviklingen i håndværkerbranchen, hvor teknologien i produkterne bliver mere kompleks. Der kræves også ny viden for at håndtere forretningsprocesser, forandringsledelse og strategiudvikling i forhold til den omskiftelige kontekst”, siger han og fortsætter:

”Kort sagt er evnen til konstant læring vigtig for at opnå gode resultater i en verden, som bliver mere og mere drevet af kompetencer”.

Derfor håber Danni Baltzer Vinding, at uddannelsespakken fremover vil være med til at forbedre såvel virksomhedsejere som mellemledere og håndværkeres muligheder for at klare sig:

”Uddannelserne skal effektiviseres og udvikle el- og VVS-branchen, så montører bliver klædt på til at imødekomme kompleksiteten i projekterne. De nye færdigheder skal få mellemledere til at forstå, hvilke udfordringer der er forbundet med vores omskiftelige verden. Ikke mindst skal den nye viden hjælpe virksomhedsejere med at drive og videreudvikle en lønsom forretning”, siger han.

- EL

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

03.04.2025Installator.dk

Kriseramt solcelleselskab etablerer nyt driftsselskab

03.04.2025VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK 2026 Tema: Fremtidens Danmark – Energieffektiv og elektrisk

03.04.2025Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025Solar Danmark

Sponseret

Mere end 550 lærlinge og mestre besøger Solar Danmarks lærlingedage

02.04.2025Installator.dk

Søgetal til erhvervsuddannelser langt under målsætning

01.04.2025DTU

Sponseret

Ny efteruddannelse på DTU i ESG-styring og -rapportering

01.04.2025Geberit A/S

Sponseret

Geberit får EcoVadis guldmedalje for arbejdet med bæredygtighed

01.04.2025Installator.dk

CBRE åbner afdeling nr. 20 i Fredericia

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup