29.09.2015  |  EL  |  Energi

Ikke muligt at bruge boligjob-ordning og solcellepulje på samme tid

Boligjob-ordningen og solcellepuljen til private kan ikke længere benyttes samtidig. Det vækker kritik hos Tekniq.

Det er ifølge brancheorganisationen Tekniq ikke længere muligt for private både at benytte den revitaliserede boligjob-ordning og samtidig få del i solcellepuljen.   

Læs også: Større solcellepulje til husejere er på vej

Ændringen indebærer, at et gennemsnitligt solcelleanlæg til privat brug ifølge Tekniqs beregninger bliver omtrent 5.000 kroner dyrere.

Oprindeligt kunne begge ordninger benyttes, men med genindførslen af den nye boligjob-ordning, har Tekniq i en mail fra Energistyrelsen fået bekræftet, at ansøgere om solcellestøtte nu skal oplyse, at de ikke har tænkt sig at bruge boligjob-ordningen. Det skriver Ingeniøren.

Begrundelsen for ændringen er en afgørelse fra Europa-Kommissionen, som Energistyrelsen vurderer, betyder, at der ikke både kan ydes støtte via solcellepuljen og fradrag via boligjob-ordningen.  

Læs også: Installatører: Ny boligjob-ordning bliver god for branchen

Tekniq mener, at det får direkte konsekvenser for solcellemarkedet i Danmark. 

”Det er i strid med tidligere tilkendegivelser, at man nu skærer i støtten til solceller. Det er et skridt i den forkerte retning, og det har allerede fået flere udbydere til at trække deres kampagner for solceller tilbage”, siger underdirektør Simon O. Rasmussen fra Tekniq i en pressemeddelelse. 

Solcellepuljen for private åbner 1. oktober på Energinet.dk.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere