10.02.2022  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Installatører kobler GPS på timesagsstyringen og høster fordele

VVS- og kloakfirmaer er i førertrøjen. Men generelt vokser andelen af installatør- og håndværksvirksomheder, der kobler GPS-baseret flådestyring på deres webbaserede timesagsprogram. Det gør de for at automatisere driften endnu mere, øge servicegraden over for kunderne samt minimere brændstofforbruget og derved få en grønnere profil.

Det viser en opgørelse fra timesags-programmet Ordrestyring, der nu lancerer eget GPS trackingsystem og derved også vil skubbe yderligere til den positive udvikling. En udvikling der i højere og højere grad også handler om at kunne profilere sig på miljøtiltag.

”Gennem de senere år er andelen af entreprenør- og håndværksvirksomheder, der kobler GPS-baseret flådestyring på Ordrestyring steget markant. Med en andel på 29 procent er det først og fremmest vvs- og kloakvirksomheder, der udnytter mulighederne for i koblingen med timesagsstyringen at drive en økonomisk, sundere forretning. Skarpt efterfulgt af elinstallatører med 22 procent og tømrere med 15 procent”, forklarer adm. direktør Tommy Hahn Sørensen hos Ordrestyring.

Han pointerer, at der måske tidligere har været lidt en GPS-angst hos ledelsen i bygge- og håndværksvirksomhederne, fordi medarbejdere udlagde det som en form for overvågning. Men når GPS trackingen i dag kobles på timesagsprogrammet i virksomheden, så er fordelene og besparelserne så store, at det giver mening for alle i virksomhederne. 

”Det handler i dag også rigtig meget om dokumentation - altså hvor lang tid medarbejdere har arbejdet hos kunderne og derved har bedre grundlag for fakturerbare timer. Samtidig effektiviserer GPS-modulet opgavefordelingen og derved kører bilerne også færre kilometer til gavn for både bundlinje og miljøet”, fortæller han. Stadig stort uudnyttet potentiale i GPS flådestyring
Med flere end 20.000 brugere er Ordrestyring et af de mest udbredte timesags-programmer i Danmark målrettet håndværkere. Rundt om Ordrestyring er der opbygget en stor markedsplads, hvor de forskellige faggrupper inden for byggeriet kan plukke de bedste programmer og integrere dem med Ordrestyring. Det er for eksempel lønprogrammer, KlarPris, GPS m.fl.

”Selv om andelen af GPS integrationer er støt stigende, så er der altså stadig et stort uudnyttet potentiale. Vi vil gerne skubbe yderligere til den positive udvikling, der handler om at effektivisere driften og optimere bundlinjen. Vi kommer derfor nu med et dybt integreret GPS-modul, der er plug-and-play, uden binding og i en prisklasse, hvor alle kan være med. Også for dem som måske lige vil teste det og afprøve, om det er noget for deres virksomhed”, fortæller Tommy Hahn Sørensen.

Læs også: Thomas Scharbau planlægger sig ud af forsyningsproblemer

Ordrestyring blev i 2018 købt af den svenske pendant til Ordrestyring, Hantverksdata, som også ejer den svenske virksomhed Rekyl, der har specialiseret sig i GPS tracking og flådestyring. Ordrestyring har en tæt alliance med begge virksomheder, hvilket senest har resulteret i en dyb kobling til Rekyls GPS-modul, og som i Danmark bliver lanceret i eget navn OS Vehicle.

Samlet platform til håndværkere
”Lanceringen af OS Vehicle, som vores nye GPS modul hedder, tapper ind i Ordrestyrings vision om at være førende på platforme til håndværkere i Europa. Fokus er hele tiden at have markedets bedste webbaserede timesags-platform. Men hertil hører også, at vi hele tiden skal sikre, at vi rundt om Ordrestyring har de bedste løsninger, som håndværkere smidigt og nemt kan koble sammen med ordrestyring”, siger Tommy Hahn Sørensen.

Han pointerer, at den helt store fordel ved OS Vehicle er, at den er dybt integreret i Ordrestyring, hvilket betyder, at brugerne ikke skal skifte platform, når de skal have vist overblik over biler, styre ruteplanlægningen, hurtigt hjælpe kunder med akutte sager mv. Alt foregår nemlig inde i Ordrestyrings- programmet.

Denne artikel er en del af temaet Tema om varevogne & værktøj 2022

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere