06.02.2017  |  VVS  |  Branchen

Installatøruddannelsen undgår ny uddannelsesregel

Man kan alligevel godt blive el- eller VVS-installatør, selvom man har taget en anden uddannelse på samme niveau. Det fremgår af den positivliste, som Uddannelses- og Forskningsministeriet netop har offentliggjort.

Regeringen indførte for nyligt en regel om begrænsning af dobbeltuddannelse. Det betyder, at færre fremover vil kunne påbegynde en ekstra videregående uddannelse inden for de første seks år efter, at den første uddannelse er afsluttet.

Den regel kommer dog ikke til at gælde for installatøruddannelsen. De to korte videregående uddannelser som el- og VVS-installatør er nemlig med på Uddannelses- og Forskningsministeriets såkaldte positivliste, som omfatter de uddannelser, der er undtaget de nye regler.

Læs også: Efterskoler vil tilbyde erhvervsuddannelser

Dermed har man stadig mulighed for at søge ind på installatøruddannelserne, selvom man tidligere har taget en anden uddannelse – også på trods af, at der ikke er gået seks år.

Tekniq: Installatørerne spiller en afgørende rolle
Hos brancheorganisationen Tekniq hilsner man uddannelsens optag på positivlisten særdeles velkomment.

”Vi kan godt forstå, at der er behov for at begrænse dobbeltuddannelse. Men vi er glade for, at der også fremover er mulighed for at gå installatørvejen, selvom man har valgt en anden videregående uddannelse. Uddannelsen til el- og VVS-installatør byder på virkelig gode job- og karrieremuligheder, og der er beskæftigelse til alle både nu og i fremtiden”, siger Tina Voldby, underdirektør i Tekniq.

Hun håber, at positivlisten kan være med til at sikre, at der uddannes flere installatører, og at det samtidig kan motivere nogle af de, der har uddannet sig ud af branchen, til at ”vende hjem”.

Læs også: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse

”Installationsbranchen er inde i en rivende udvikling, hvor de faglige krav og karrieremæssige muligheder konstant vokser. Virksomhederne higer efter kvalificeret arbejdskraft, og dér spiller el- og VVS-installatørerne en afgørende rolle med deres evne til at kombinere praktisk og teoretisk viden med evnen til at gennemføre selv de mest indviklede byggeprojekter”, siger hun.

Reglerne om begrænsning af dobbeltuddannelse gælder fra og med sommeroptaget 2017.

- KLZ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere