03.02.2020  |  EL  |  Branchen

Installationsbranchen holder lærlingeskansen

Mens der generelt blev indgået færre uddannelsesaftaler på erhvervsuddannelserne de første 11 måneder af 2019, så lykkedes det for el- og vvs-installationsvirksomhederne at holde det samme niveau som året før.

Landets el- og vvs-installationsvirksomheder holdt også dørene åbne for nye lærlinge de første 11 måneder i 2019. Det fremgår af helt nye tal fra Børne- og undervisningsministeriet, som til gengæld viser en tilbagegang for de øvrige byggeuddannelser på 8,4 procent og for alle erhvervsuddannelser på 3,4 procent i forhold til samme periode året før.

”Vi er meget glade for og stolte over, at installationsbranchen har formået at holde det meget høje niveau, når det gælder antallet af nye uddannelsesaftaler. Det skal ses i lyset af, at man over de seneste fem år har oplevet en vækst i antallet af nye lærlinge i branchen på næsten 70 procent. På den baggrund er det ganske godt gået, at man har kunnet holde status quo i 2019”, siger Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Tallene viser en lille stigning på el-området på 0,6 procent og et beskedent fald hos vvs på 1,6 procent, hvilket tilsammen giver præcis det samme antal indgåede uddannelsesaftaler som i 2018.

”Det er også værd at bemærke, at det samlede antal lærlinge i branchen faktisk er steget med 6,5 procent i forhold til året før, hvilket igen er ganske imponerende med tanke på den store vækst på også dette område de senere år – og i forhold til at praktikbestanden på de øvrige byggeuddannelser faktisk er faldet med 1,6 procent”, siger Tina Voldby.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere