17.12.2014  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Intego: Det koster at vokse

Virksomheden Intego har rundet 500 millioner kroner i omsætning, men har oplevet et par milliontab undervejs.

Intego har passeret et salg på 500 millioner kroner, men ifølge Jens Frost Mikkelsen, direktør i virksomheden, koster det at vokse. Det skriver børsen.dk.

Virksomheden, som er leverandør af el-tekniske og mekaniske løsninger, har halveret sit driftsresultat fra over 12 millioner kroner til 5 millioner kroner. Det sker blandt andet fordi, Intego undervejs er løbet ind i milliontab som følge af to store projekter.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Intego køber stor kollega

Det ene projekt drejede sig om installationer for en større dansk fødevarevirksomhed. Her måtte hovedentreprenøren, som havde hyret Intego, i rekonstruktion, og det betød, at virksomheden ikke kunne betale for alt udført arbejde, hvilket således havde store konsekvenser for Intego.

Det andet projekt, hvor Intego tabte penge, var et signalprojekt for Banedanmark. Jens Frost Mikkelsen forklarer til børsen.dk, at Intego i den forbindelse selv har skylden:

”Vi har her bevæget os ind på noget, vi ikke har arbejdet med før. Kompleksiteten i arbejdet har overrasket os, og det har også vist sig, at vi ikke har fået lavet et ordentligt aftalegrundlag”.

Et indsnævret fokus
De to projekter har tilsammen kostet virksomheden 10 millioner kroner. Men ifølge Jens Frost Mikkelsen har Intego ikke haft for travlt med at vokse – det handler i bund og grund om, hvor fokusset ligger.

”Man kan kun have stærkt fokus på et vist antal ting ad gangen. Har man ikke fokus på et område, kan det koste. Og det kræver også fokus at integrere akkvisitioner”, siger Jens Frost Mikkelsen til børsen.dk

Trods de to tabsgivende projekter er Jens Frost Mikkelsen dog fint tilfreds med det samlede resultat, og han forventer, at 2013/2014 giver en beskeden omsætningsvækst samt en bundlinje på omkring 17 millioner kroner.

-KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere