28.03.2019  |  EL  |  Sikring

Intelligent overvågning giver længere åbningstid på genbrugsplads

Videoovervågning med nummerplade-genkendelse øger åbningstiden og sikkerheden på Kerteminde Genbrugsplads.

I forbindelse med fornyelsen af en genbrugsplads i Kerteminde valgte kommunen at finde en løsning med intelligent videoovervågning for at imødekomme et ønske fra brugerne om, at pladsen skulle have længere åbningstider.

Læs også: Få syv råd til it-sikring af din virksomhed

På genbrugspladser går den store udgiftspost typisk til bemandingen. Men med intelligent videoovervågning kunne Kerteminde Kommune udvide åbningstiden uden at bruge penge på mere mandskab.

Ved udbuddet blev sikkerhedssystemleverandøren Sikom Danmark valgt, fordi firmaet var konkurrencedygtigt og havde den nødvendige ekspertise. Det har således tidligere leveret sikringsløsninger, hvor der har været behov for adgangskontrol og alarmanlæg, kameraovervågning, perimetersikring og elektroniske nøglesystemer.

Sikkerheden krævede nøje overvejelser
Den fornyede genbrugsplads med alle sikkerhedsforanstaltninger blev taget i brug et år efter, at kommunen havde vedtaget projektet.

”I planlægningen overvejede vi nøje, hvad der skulle sikres. Det er naturligvis adgangen til pladsen samt containere, bygninger og materiellet på pladsen. Herudover skal medarbejderne kunne følge med i, at borgerne lægger deres affald i de rette containere, og der ikke er personer, der henter noget fra containerne eller begår hærværk. Derfor skal kameraerne fungere døgnet rundt og under alle lysforhold”, forklarer account manager Morten Øbro Pedersen fra Sikom Danmark, der betegner opgaven som speciel og stor.

”Vi har ofte lavet anlæg med nummerplade-genkendelse ved parkeringspladser til firmaer og boliger, men aldrig tidligere lavet installationer, der skulle håndtere flere tusinde køretøjer. I dag er der således 3.694 registrerede nummerplader i databasen”, siger han.

Valg af HD-kameraer
Til overvågningsopgaven valgte Sikom to typer af Bosch HD bullet-kameraer. Til nummerpladekameraet et Dinion IP bullet 5000 HD med en opløsning på 1080p, mens man til genbrugspladsen valgte seks Dinion IP bullet 4000 HD med en opløsning på 720p. Begge har indbygget infrarødt lys til en afstand på 30 meter og er IP66-certificerede. Alle optagelser gemmes efter lovens krav på en server, der spejles med en anden server.

”Vi valgte kameraerne på grund af deres høje opløsning, hvor man også kan genkende ansigter og nummerplader på pladsen. Herudover udmærker de sig ved deres stabile og vejrbestandige konstruktion. Så kombinationen af pris og kvalitet var god – og vi vil ikke gå ned på kvalitet”, forklarer Bo Hvidkær, driftsleder for dagrenovation hos Kerteminde Forsyning.

Automatisk adgang
Hele pladsen er omgivet af et højt hegn samt to elektriske porte. I åbningstiden er pladsen bemandet fra 10-17 på hverdage og 7-10 på lørdage. Herudover er der året rundt åbent alle dage fra klokken 7 til 21. Eneste lukkedage er juleaftensdag og nytårsaftensdag. Og det er kun, fordi man er forpligtet til at rydde sne på pladsen.

Adgangen kræver blot, at man har registreret bilens nummerplade på www.kertemindeforsyning.dk og fået en godkendelse fra Kerteminde Forsyning. I praksis kører man bilen hen mod porten, så nummerpladen aflæses, hvorefter porten automatisk åbner. Udkørselsporten åbnes, når bilen nærmer sig porten.

Læs også: Sikringsteknologi giver friere adgang til biblioteker

Hele pladsen overvåges af de seks HD-kameraer, hvor man fra kontrolcenteret på pladsen og online kan zoome ind på HD-optagelserne, hvis man skal tjekke detaljerne.

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere