Intelligent varmesystem kan erstatte de CO2-belastende oliefyr
Danske Suntherm har givet borgere i Midtjylland mulighed for at erstatte deres oliefyr med et intelligent varmesystem. Udskiftningen sker med finansiel opbakning fra Danmarks Grønne Investeringsfond.
Husejere på Skive-egnen har af den danske udviklingsvirksomhed Suntherm nu fået mulighed for at udskifte deres CO2-belastende oliefyr med et miljøvenligt varmesystem.
Læs også: Nyt varmeanlæg kan lagre energi særdeles effektivt
”Vi har udviklet et varmesystem, der samler varme fra luften via en varmepumpe. Den intelligente styring optimerer både produktion og levering af varmen til huset samt måler den mængde varme, der leveres til kunden”, siger direktør og medstifter af Suntherm, Morten Veis Donnerup, og fortsætter:
”Dermed kan vi tilbyde vores kunder, at de kun betaler et mindre tilslutningsbeløb og derefter alene betaler for den leverede varme”.
Varmesystemet er koblet til ”skyen” og spiller sammen med vejrprognoser for husets specifikke placering og informationer om energipriser. I kombination med varmebatteriet er systemet i stand til at producere varme på de mest optimale tidspunkter, lagre det og undgå unødig opvarmning ved eksempelvis at slukke for varmen i god tid i forhold til varme udefra.
Suntherm vandt sidste år WWF Verdensnaturfondens climate solver-pris for potentialet til nedbringelse af CO2-udledning og global opvarmning.
Finansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond
Danmarks Grønne Investeringsfond, der finansierer projekter inden for vedvarende energi, ressourceeffektivitet og energibesparelse, har medfinansieret Suntherms grønne varmesystem.
”Suntherm har skabt en løsning, der bidrager væsentligt til den grønne omstilling. I Danmarks Grønne Investeringsfond er vi glade for at hjælpe virksomheder, der har modet og evnen til at skabe innovative løsninger, som for alvor ændrer på klimaregnskabet", siger Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond.
Suntherm har i første omgang fokus på at erstatte de op mod 150.000 tilbageværende oliefyr i Danmark.
Læs også: EnergyLab viser fremtidens selvtænkende energienheder frem
Men målet er, at den otte mand store virksomhed inden for en kort årrække bevæger sig syd over grænsen og ind på det tyske marked, hvor forretningspotentialet er markant større end herhjemme.
”I Tyskland er oliefyret fortsat en udbredt opvarmningskilde, og vi anslår, at tyskerne lige nu har ti millioner oliefyr i drift. Så her er der rigtig meget at komme efter”, siger Morten Veis Donnerup.
- JMA