27.07.2018  |  VVS  |  Branchen

Interesseorganisationer håber på enighed om overenskomst på VVS-området

Forhandlinger om prislisterne på VVS-området er i fuld gang. Denne gang håber overenskomstparterne at kunne blive enige om nogle reguleringer, og dermed den første nye aftale i tre år.

Dialogen om ny prislister på VVS-området er endnu engang påbegyndt. Og denne gang håber overenskomstparterne at have mere succes end ved de foregående forhandlinger. Tre år i træk har Rørprislisten været årsag til, at Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og Tekniq ikke har indgået aftale om en ny overenskomst.

Tilbage i maj og juni mødtes interesseorganisationerne for første gang i år ved forhandlingsbordet i forsøget på at komme til enighed. Også medlemmer har haft mulighed for at møde op til møderne og komme med inputs til mulige løsninger.

”Det var nogle super gode og inspirerende møder. Her fik vi nogle gode inputs og drøftet mange forskellige løsninger og modeller med medlemmerne. Det har naturligvis indgået i det videre arbejde, og bruges også i den dialog vi har med arbejdsgiverne i Tekniq”, siger Max Meyer, der er formand i Blik- og Rørarbejderforbundet, til blikoer.dk.

Læs også: Tekniq: Beklagelig nedprioritering af energibesparelser i energiforliget

Et af nøgle punkterne på dagsordenen var her indførslen af et alternativt prislistesystem baseret på tid.

”Det er kun en skitsering af, hvordan et system baseret på tid kunne bygges op, og der er lang vej til et decideret forslag. Et nyt system har kun gang på jord, hvis vi fastholder det nuværende akkordsystem og samtidig fastholder de generelle bestemmelser. Det nye system skal i øvrigt være et frivilligt alternativ, som sikrer medlemmerne ordentlige vilkår og fagretlig behandling”, forklarer Max Meyer til blikoer.dk.  

Der er endnu ikke blevet fastlagt noget, men parterne mødes løbende for at arbejde videre med forslagene til en ny overenskomst.

- EST
 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere