23.11.2018  |  VVS  |  Sanitet

INTERVIEW - 10 år med Laufen i Skandinavien

Indhold fra partner Hvad er dette?

I et interview med adm. dir. i Laufen Nordic, Daniel J. Nielsen, afslører han hvordan firmaets markante vækst har påvirket den nordiske ekspansion og fremtidsudsigterne for den nordeuropæiske division af Laufen.

Siden schweiziske Laufen, der leverer sanitet og møbler til badeværelser, etablerede sig i Skandinavien for 10 år siden, har virksomheden været præget af stærk vækst. Det er derfor en tilfreds adm. dir. Daniel Jørn Nielsen, for den nordeuropæiske del af koncernen, der nu fejrer virksomhedens første 10 år i Skandinavien.

I 2008 besluttede Laufen at etablere sig i Skandinavien og fra start var man opmærksomme på, at nordisk design gav nye muligheder til produkterne. Derfor blev en helt ny produktserie udviklet særligt til det skandinaviske marked, så man i 2011 kunne lancere Laufens første nordiske produktserie PRO N.

”Det gav os et skub frem. Det er dog først i 2014, at Laufen for alvor får ”hul” igennem på det danske marked. Vi får et samarbejde op med de førende grossister på VVS-markedet, og generelt en stor udvidelse af vores forhandlernetværk. Dette leder naturligvis også til, at vi øger omsætningen i en sådan grad, at den i 2015 mangedobles. Der er tale om en markant vækst,” siger Daniel Jørn Nielsen, der er glad for den varme modtagelse, som Laufens produkter har fået.  

Nordisk ekspansion

”I de nordiske lande sætter vi pris på både høj kvalitet og elegant design. Kompas tilbyder begge dele. Høj schweizisk kvalitet og et design der er tilpasset den nordiske smag og brugsmønster,” siger den danske designer Hee Welling, som Laufen har allieret sig med ifm ekspansionen på det nordiske marked,  i et samarbejde om endnu en skandinavisk produktserie ”Kompas” i 2015.

Efter at gennembruddet på det danske marked kom i 2014, begynder Laufen at rette blikket mod de resterende nordiske lande, forstået på den måde, at Laufen ønsker at etablere et lokalt selskab i landene for at komme tættere på kunderne.

Laufen Norge AS bliver i 2014 etableret, snart efterfulgt af Laufen Sverige AB i 2016, således at Laufen Nordic omfatter landene Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island, der serviceres fra det danske hovedkontor. I 2018 lægges den baltiske region derudover også ind under det danske hovedkvarter.

I dag har Laufen fundet godt fodfæste og Daniel Jørn Nielsen kigger mod fremtiden med stor motivation. ”Vi er nu kommet til et punkt i virksomhedens liv, hvor vi er begyndt at få en identitet og en genkendelighed, som er til at mærke, og med det kommer der naturligvis nye muligheder og udfordringer, som vi er meget spændte på at gå i møde.”

Mere fra LAUFEN Nordic A/S

LAUFEN Nordic A/S

www.laufen.dk

VI FORVANDLER BADEVÆRELSER TIL LEVENDE MILJØER Personligheden bag LAUFENs meget traditionsprægede schweiziske brand afspejler en symbiose mellem design, kvalitet og funktionalitet. LAUFEN er ROCA-koncernens vigtigste brand og en af verdens førende producenter med et globalt distributionsnetværk. Virksomhedens kernekompetence er vores knowhow inden for fr…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere