19.03.2020  |  VVS  |  Branchen

Interview med lægen: Sådan vasker du dine hænder rigtigt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vi kommer i kontakt med mange forskellige bakterier hver eneste dag – f.eks. når vi tager fat i et håndtag, bruger vores smartphone eller giver hånd. Vi har længe vidst, at hyppig håndvask er en effektiv måde at beskytte kroppen mod infektioner på. Dr. Adrian Busen fortæller os, hvordan man vasker sine hænder ordentligt, og hvorfor berøringsfri vandhaner er vejen til bedre hygiejne.

Hvorfor er hyppig håndvask nødvendigt? 

Først og fremmest for at vaske synligt skidt og snavs væk, men især også for ikke at sprede usynlige bakterier. Derved beskytter vi både os selv og andre.

Hvor ofte og hvornår bør vi vaske hænder?

Hver gang vi går på toilettet, efter host og nys, efter at have været i kontakt med syge mennesker, og altid som det første når vi kommer hjem. Dette bør man gøre til en fast vane. Med andre ord bør vi vaske hænder så snart vi har lagt nøglen fra os – og den trænger for resten også til at blive rengjort ind i mellem. 

Hvordan vasker man hænderne korrekt?

Her gælder det om at være grundig. Sagt på en anden måde: det er ikke nok bare at holde hænderne ind under vandhanen, de skal også sæbes ordentligt ind. Kom sæbe på den ene håndflade og gnid den mod den anden. Glem ikke området mellem fingrene, det samme gælder fingerspidserne og området under fingerneglene.

Hvorfor er berøringsfri vandhaner mere hygiejniske?  

Vores hænder kommer i kontakt med bakterier hver eneste dag, nogle gange mange, nogle gange få. Når vi tænder og slukker for en vandhane overføres bakterierne fra hænderne til vandhanen. Hver gang en ny bruger rører ved vandhanen, overføres bakterierne til denne person. Berøringsfri vandhaner kræver ingen direkte hudkontakt, og derfor mindskes bakterieoverførslen. Armaturerne holder sig derfor renere og mere hygiejniske i længere tid. 

Hvilke bakterier overføres til vores hænder på daglig basis?

Uden at gå i detaljer eller blive alt for sygdomsspecifikke kan man sammenfatte bakteriesituationen således: 

Når du nyser eller pudser næse trænger der bakterier ud af dine luftveje. Hudkontakt overfører ligeledes mange overfladebakterier.

Derfor bør man faktisk undgå at nyse eller hoste ned i sine hænder?

Lige præcis. Hvis det kan undgås, bør du ikke bruge dine hænder, men derimod et lommetørklæde eller din albuebøjning.

Se Oras armaturer her

Denne artikel er en del af temaet Tema: Coronakrisen

Mere fra Oras Armatur A/S

Oras Armatur A/S

www.oras.com

Oras udvikler, producerer og markedsfører armatursystemer og det dertil hørende tilbehør. Ved at anvende multiteknologi i alle vore produktionsprocesser er vi stand til at producere den ideelle kombination af messing, plast og elektronik.Når vi udvikler og producerer brugervenlige produkter, sker det på baggrund af årtiers erfaring med at designe armaturer og bruge mange forskellige materiale…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere