09.05.2019  |  EL  |  Branchen

Jagten på årets løsning til den grønne omstilling er startet

Energiforum Danmark søger gode ideer og produkter, der letter arbejdet med den grønne omstilling. Indstillinger til Innovationsprisen 2019 er åbnet for virksomheder, der sidder med den løsning, der kan gøre det lidt lettere at være grønnere.

Det skal være lettere at arbejde med den grønne omstilling i installationsbranchen.

Derfor uddeler Energiforum Danmark igen i år sin Innovationspris for ny teknologi, nye byggematerialer, samarbejdsformer eller andet, der kan hjælpe foreningens medlemmer i det daglige arbejde med bæredygtig energiudnyttelse og hen mod visionen om et fossilfrit samfund.

Læs også: Naboer går sammen om grøn omstilling og køber fælles varmepumper

”I Energiforum Danmark ønsker vi at sætte fokus på nye løsninger, der understøtter energibesparelser og omstillingen til intelligent energianvendelse. Vi vil derfor gerne hylde de spændende ideer, koncepter og produkter blandt vores medlemmer og medvirke til, at disse udbredes i branchen generelt”, siger formand Lars Thygesen og fortsætter:

”Med Innovationsprisen sætter vi samtidig en streg under, at Energiforum Danmark er Danmarks førende mødested for vidensdeling for energiprofessionelle”, siger han.

I første omgang efterspørger Energiforum forslag til, hvem der skal være de tre nominerede til Energiforum Danmarks Innovationspris. De tre nominerede får taletid på Netværkskonferencen d. 7/11 og på Energiforum Danmarks digitale platforme op til konferencen. På konferencen vil publikum og et dommerpanel vælge en vinder.

Inspiration til dagligdagens problematikker
Innovationsprisen fungerer både som en hyldest til innovativt arbejde med den grønne omstilling og et udstillingsvindue for nye koncepter, teknologier og produkter, der er på vej på markedet.

Om innovationsprisen:

Ideen til Energiforum Danmarks Innovationspris opstod i forbindelse Netværkskonferencen 2018.

Den første Innovationspris gik til Vitani’s IoT Server, som er en cloudløsning, der giver mulighed for at opsamle ægte IoT-data til sine klassiske EMS eller CTS/BMS-systemer uanset produkt eller IoT-netværk.

”Vores fokus, når vi vælger nomineringerne til Innovationsprisen, ligger i dagligdagens problematikker for dem, der arbejder med den grønne omstilling”, siger Lars Thygesen og fortsætter:

”Vi ønsker, at vinderen af Innovationsprisen skal være til inspiration for vores medlemmer. Nomineringerne sidste år viser, at den bedste teknologi ikke nødvendigvis er raket-videnskab, men handler om at se tingene på en ny måde, der gør det lettere, billigere og mere motiverende at være del af den grønne omstilling”, fortæller han.

Læs også: Tekniq: Politisk aftale er godt nyt for den grønne omstilling

Sidste år spændte nomineringerne til Innovationsprisen bredt: Fischer Lightings LED-løsning, der kan indbygges i de gamle armaturer, kan genanvendes og som delvist er produceret af genbrugsplast, Vitani’s IoT-løsning der gør det nemt at få indsamlet data fra bygninger uanset alder og eksisterende installationer, FM Mattssons intelligente vandhane der letter og muliggør overvågning, styring og optimering af vandforbrug  og sidst men ikke mindst Saint-Gobains aktive isoleringsløsning, der muliggør indvendig isolering uden indeklimaproblemer.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere