Jagten på årets løsning til den grønne omstilling er startet

Energiforum Danmark søger gode ideer og produkter, der letter arbejdet med den grønne omstilling. Indstillinger til Innovationsprisen 2019 er åbnet for virksomheder, der sidder med den løsning, der kan gøre det lidt lettere at være grønnere.

Sidste års vinder af Innovationsprisen (i midten) Henrik Milling fra Vitani, samt (bagest fra venstre) formand for Energiforum Danmark Lars Thygesen, og dommerpanelet Mads Thimmer fra InnovationLab, Mads Lyngby Pedersen fra Energiforskningsprogrammet og Søren Røn fra SE Next Step. Foto: Soffi Gantzhorn Hildebrand..

Det skal være lettere at arbejde med den grønne omstilling i installationsbranchen.

Derfor uddeler Energiforum Danmark igen i år sin Innovationspris for ny teknologi, nye byggematerialer, samarbejdsformer eller andet, der kan hjælpe foreningens medlemmer i det daglige arbejde med bæredygtig energiudnyttelse og hen mod visionen om et fossilfrit samfund.

Læs også: Naboer går sammen om grøn omstilling og køber fælles varmepumper

”I Energiforum Danmark ønsker vi at sætte fokus på nye løsninger, der understøtter energibesparelser og omstillingen til intelligent energianvendelse. Vi vil derfor gerne hylde de spændende ideer, koncepter og produkter blandt vores medlemmer og medvirke til, at disse udbredes i branchen generelt”, siger formand Lars Thygesen og fortsætter:

”Med Innovationsprisen sætter vi samtidig en streg under, at Energiforum Danmark er Danmarks førende mødested for vidensdeling for energiprofessionelle”, siger han.

I første omgang efterspørger Energiforum forslag til, hvem der skal være de tre nominerede til Energiforum Danmarks Innovationspris. De tre nominerede får taletid på Netværkskonferencen d. 7/11 og på Energiforum Danmarks digitale platforme op til konferencen. På konferencen vil publikum og et dommerpanel vælge en vinder.

Inspiration til dagligdagens problematikker
Innovationsprisen fungerer både som en hyldest til innovativt arbejde med den grønne omstilling og et udstillingsvindue for nye koncepter, teknologier og produkter, der er på vej på markedet.

Om innovationsprisen:

Ideen til Energiforum Danmarks Innovationspris opstod i forbindelse Netværkskonferencen 2018.

Den første Innovationspris gik til Vitani’s IoT Server, som er en cloudløsning, der giver mulighed for at opsamle ægte IoT-data til sine klassiske EMS eller CTS/BMS-systemer uanset produkt eller IoT-netværk.

”Vores fokus, når vi vælger nomineringerne til Innovationsprisen, ligger i dagligdagens problematikker for dem, der arbejder med den grønne omstilling”, siger Lars Thygesen og fortsætter:

”Vi ønsker, at vinderen af Innovationsprisen skal være til inspiration for vores medlemmer. Nomineringerne sidste år viser, at den bedste teknologi ikke nødvendigvis er raket-videnskab, men handler om at se tingene på en ny måde, der gør det lettere, billigere og mere motiverende at være del af den grønne omstilling”, fortæller han.

Læs også: Tekniq: Politisk aftale er godt nyt for den grønne omstilling

Sidste år spændte nomineringerne til Innovationsprisen bredt: Fischer Lightings LED-løsning, der kan indbygges i de gamle armaturer, kan genanvendes og som delvist er produceret af genbrugsplast, Vitani’s IoT-løsning der gør det nemt at få indsamlet data fra bygninger uanset alder og eksisterende installationer, FM Mattssons intelligente vandhane der letter og muliggør overvågning, styring og optimering af vandforbrug  og sidst men ikke mindst Saint-Gobains aktive isoleringsløsning, der muliggør indvendig isolering uden indeklimaproblemer.

- JMA

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

22.01.2025Installator.dk

Ventilationsvirksomhed kan blive Danmarksmester i digitalisering

EVENT: AVEVA World 2025

21.01.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

21.01.2025Installator.dk

Green Power Denmark: Sort energi vil ikke bringe USA på vinderkurs

21.01.2025Installator.dk

Schneider Electric får ny direktør i Danmark

21.01.2025Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Derfor ser du CO₂-tal i din AO-app

20.01.2025Installator.dk

Der skal mere fart på de grønne energiløsninger

20.01.2025Installator.dk

VVS-firma i Herning bliver en del af InstallatørGruppen

17.01.2025Inspectly ApS

Sponseret

Ny podcast-episode af Kvalitetsklubben i 2025

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Vølund Varmeteknik A/S
Webinar
Bliv klogere på fremtidens varmepumpe (uden ude-del) til nybyggeri og udskiftning 🎓

Vi afholder et gratis webinar om den nye boligventilationsvarmepumpe S735, hvor du vil få mere viden om produktet, der skal installeres uden udedel, og som allerede nu bliver efterspurgt til fremtidens boligbyggeri.

Dato

24.01.2025

Tid

10:00

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Økonomiforhold i mindre bygge- og anlægsprojekter og -virksomheder

Lær at styre økonomien i mindre byggesager.

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX Basic kursus

Tilmeld dig

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Barmstedt Alle 9, 5500 Middelfart

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Solcelleteknik for VE-installatører

Lær at planlægge og installere mindre, nettilsluttede solcelleanlæg, samt at dimensionere anlægget, så det er tilpasset en given bygnings konstruktion og elbehov. Lær også at udvælge solcellepaneler, invertere og kabler, så de udgør et teknisk og økonomisk optimeret anlæg.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Indeklima og energiforbrug i komplekse bygninger (Fag C)

Få redskaberne til at rådgive om sundt indeklima og energibesparelser i større bygninger.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
GPS - geometrisk tolerancesætning

Brug af GPS-tolerancer muliggør funktionsrigtigt tegningsmålsætning. Dette er helt afgørende for brug af underleverandører og da GPS-systemet er internationalt, vil landegrænser ikke være en hindring.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kursus