01.11.2019  |  EL  |  Branchen

København får 500 nye erhvervsparkeringspladser

500 nye parkeringspladser afmærket specifikt til køretøjer med gule plader skal fremover gøre det lettere for håndværkere at finde en parkeringsplads, når de har opgaver i København.

Københavns Kommune vil gerne sikre sig, at håndværkere ikke siger nej til ordrer i kommunen, fordi de ikke kan komme til parkere, eller at håndværkerregningen bliver dyrere for københavnerne, når elektrikeren skal bruge timer på at køre rundt efter en parkeringsplads.

Læs også: Aarhus vil indrette særlige parkeringspladser til håndværkere

Derfor er der nu 500 særlige erhvervsparkeringspladser på vej, som Teknik- og Miljøudvalget netop har besluttet at gå i gang med at strege op.

”Uanset politisk ståsted må alle anerkende, at en by har brug for håndværkere, og de kan ikke bare bruge bussen, når de skal frem til kunderne med grej og materialer. Her skal der nødvendigvis en bil til, der kan holde tæt på”, siger beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) og fortsætter:

”Men håndværkerne bruger dagligt oceaner af tid på at finde en parkeringsplads i København. Derfor glæder det mig som erhvervslivets borgmester, at vi nu får de 500 erhvervsparkeringspladser, som Venstre tidligere har skaffet penge til”.

Kun for køretøjer med gule plader
Venstre fik i foråret forhandlet penge hjem til at sikre oprettelsen af erhvervsparkeringspladser i hele byen.

Siden da har Teknik- og Miljøforvaltningen fundet 100 erhvervsparkeringspladser i betalingsområdet og 200 erhvervsparkeringspladser udenfor betalingsområdet. 200 eksisterende 1-times parkeringspladser skal desuden også omdannes til erhvervsparkeringspladser, fordi erfaringen viser, at de ikke bruges ordentligt, når man kun må parkere i en time.

”Penge til velfærd vokser ikke på træerne, men skabes i det private erhvervsliv, så vores opgave som politikere må være at fjerne så mange hindringer for vækst som mulig og værne om den almindelige københavners pengepung. Det synes jeg, vi har gjort med de nye erhvervsparkeringspladser”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Læs også: Nu bliver det nemmere for installatører at parkere i København

Konkret bliver erhvervsparkeringspladserne afmærket, så de kun kan benyttes af køretøjer med gule plader.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere