29.03.2019  |  EL  |  Branchen

Nu bliver det nemmere for installatører at parkere i København

Det kan blive dyrt for kunderne, hvis deres VVS-installatør skal bruge timer på at finde en parkeringsplads, men det skal være slut nu. Københavns beskæftigelsesborgmester har fået erhvervsparkeringspladser forhandlet på plads.

Københavns Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har længere arbejdet for at få specielle erhvervsparkeringspladser i kommunen - og nu er der en aftale på plads med budgetpartierne. Det oplyser borgmesteren til tv2lorry.dk.

Læs også: Københavns Kommune stiller krav om, at leverandører skal køre i miljøvenlige biler

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Pengene til finansieringen af parkeringspladserne skal komme fra København kommunes overskud fra 2018, de såkaldte midler fra overførselssagen. Ud af en pulje på omkring 800 millioner kroner, er der øremærket tre millioner kroner til de cirka 200 erhvervsparkeringspladser, som skal komme både installatører, fragtmænd og hjemmehjælpere til gode.

”Meningen er, at de skal spredes rundt omkring, så københavnerne, der bor i Indre By eller i brokvarterne, lettere kan få leveret en vaskemaskine eller ordnet faldstammen, fordi håndværkeren netop kan parkere tæt på”, fortæller Cecilia Lonning-Skovgaard til tv2lorry.dk og tilføjer:

”Jeg er rigtig godt tilfreds med aftalen, da det i noget tid har været et stort ønske for Venstre, fordi det tilsvarende har været et stort ønske fra erhvervslivet – ikke mindst håndværkerne. For det lægger en dæmper på vækst og udvikling i vores by, hvis håndværkere siger nej til ordrer, fordi de ikke kan parkere, og virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft”.

Nye P-pladser ved vejhjørner
Der er tale om nye parkeringspladser, som ikke kommer til at være på bekostning af eksisterende p-pladser. Det er Teknik- og Miljøforvaltningen, der har til opgave at finde plads til de særlige p-pladser.

Parkeringspladserne skal findes ved hjælp af lempelse på ti meter-reglen ved vejhjørner, der ellers normalt gør det ulovligt at parkere, men ved at lave opmærkning ved de inderste to meter er det muligt at finde den ekstra plads til dette formål, lyder det fra borgmesteren. Transportministeriet har tidligere givet tilladelse til denne ordning i Aarhus.

”Vi skal have lavet nogle kriterier for parkeringen på disse pladser, hvor man dels skal kunne dokumentere, at man for eksempel er håndværker, og at man holder parkeret, mens man er i aktiv tjeneste”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard til tv2lorry.dk og fortsætter.

”Det skal Teknik- og Miljøforvaltningen hjælpe med at udarbejde, så det ikke bare ender som en holdeplads for håndværkere natten over, for pladserne skal bruges til de folk, som er inde for hjælpe københavnerne med konkrete ting”.

Læs også: Lærlinge og elever skal vise deres skills i København i 2020

De første pladser skal være klar i løbet af efteråret, og indtil da skal der udarbejdes et system, så p-pladserne ikke misbruges.

- SDN

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere