07.03.2016  |  EL  |  Intelligente installationer

Kamstrup bringer intelligente elmålere til bornholmerne

Et samarbejde mellem Kamstrup og Østkraft betyder, at Danmarks østligste øboere snart får intelligente, fjernlæste elmålere.

Forsyningsselskabet Østkraft, der forsyner Bornholm med energi, har netop indgået et samarbejde med teknologivirksomheden Kamstrup, der i fremtiden skal levere, installere og sørge for driften af i alt 28.000 nye fjernaflæste elmålere på øen.

Læs også: Kamstrup gør fjernaflæsningen lettere

Den nye intelligente målerpark betyder, at Østkraft fremover vil kunne overvåge og optimere forsyningsnettet langt bedre. De automatisk indsamlede data vil derudover også medføre en bedre drift og service generelt.

Også godt for forbrugerne
Hjemme i de bornholmske stuer vil man ifølge Østkrafts direktør Ole Schou Mortensen også kunne mærke forbedringerne:

”Måleren har udover de elementære egenskaber også den feature, at den har mulighed for hjemtagning af data på vand og varme, der således også kan fjernaflæses, hvilket er en ganske praktisk foranstaltning med tanke på vores fusion med Bornholms Forsyning”, informerer han og fortsætter:

”Derudover bliver man i stand til at se sit forbrug på sin pc og senere via en app på sin smartphone. Det er en fremtidssikret måler, som vi glæder os til at implementere på Bornholm, til fordel for forbrugerne”, siger Ole Schou Mortensen i en pressemeddelelse.

Kamstrups intelligente elmålere bliver installeret på Bornholm i løbet af de næste to år.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere