11.07.2016  |  VVS  |  Sanitet

Kamstrup leverer vandmålere til belgisk storby

Den danske virksomhed Kamstrup skal levere omtrent 193.000 intelligente vandmålere til forsyningsselskabet Water-Link, der forsyner Belgiens andenstørste by Antwerpen.

Clean-tech virksomheden Kamstrup, som leverer intelligente løsninger til energi- og vandmåling, har for nyligt underskrevet en kontrakt på cirka 193.000 intelligente vandmålere.

Målerne skal leveres til forsyningsselskabet Water-Link, som forsyner byen Antwerpen – Belgiens andenstørste by. Underleverandøren er den belgiske virksomhed Hydroko, der gennem flere år har arbejdet sammen med belgiske vandværker.

Læs også: Kamstrup bringer intelligente elmålere til bornholmerne

Aftalen er Kamstrups hidtil største på vandmålere, og forventningen hos den danske clean-tech virksomhed er, at projektet vil vække interesse hos andre forsyningsselskaber på verdensplan.

”Projektet vidner om Kamstrups fleksibilitet og villighed til at gå et skridt foran. Vores erfaring og evne til at integrere vores innovative løsninger med andre kommunikationssystemer er interessant for mange forsyningsselskaber”, lyder det fra Per Asmussen, administrerende direktør hos Kamstrup.

Bæredygtig håndtering af drikkevand
I det belgiske projekt bliver Kamstrups vandmåler Multical 21 integreret med IoT-kommunikationsteknologien Sigfox.

For Water-Link betyder det, at de får den teknologi, der gør dem i stand til at leve op til de krav, der bliver stillet til dem.

”Den intelligente vandmåler er fundamentet for effektivt at håndtere drikkevand på bæredygtig vis”, siger projektingeniør Jan Van Cappellen fra Water-Link.

Læs også: Kamstrup forsyner Frederikshavn med fjernaflæste forbrugsmålere

Vandmålerne vil gøre Water-Link i stand til at måle lavt flow og identificere lækager, sprængninger og forsøg på manipulation. På den måde sikrer de, at vandspild bliver opdaget hurtigt.

Projektet starter op inden for de næste par måneder med et 12-måneders pilotprojekt med 1.000 målere. Resten af målerne vil blive installeret i slutningen af 2017, og projektet forventes afsluttet i 2021.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere