16.10.2017  |  EL  |  Intelligente installationer

Kamstrups elmålere skal på nettet

Kamstrup er klar til at få IoT-teknologi integreret i elmålerne, mere konkret Narrowband IoT-teknologien. Den skal ifølge producenten gøre det muligt for forsyningsselskaberne at koble nye elmålere med eksisterende netværk.

Teknologivirksomheden Kamstrup vil forbinde sine elmålerne og kommunikationsmoduler via Internet of Things.

Virksomheden har allerede været i gang med at teste NB-IoT-teknologien (Narrowband Internet of Things) i noget tid, og efter planen skal kommunikationsmoduler og elmålere med integreret NB-IoT-teknologi testes i et pilotprojekt til foråret. Den færdige løsning forventes at være klar om 12-18 måneder.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"Vi har taget et grundigt kig på nye kommunikationsteknologier og konkluderet, at NB-IoT har nogle helt unikke fordele, især når man taler om interoperabilitet. Vi er overbeviste om, at kombinationen af NB-IoT og vores radio mesh-løsning tilsammen udgør fremtidens infrastruktur til intelligent elmåling", siger Henrik Mørck Mogensen, senior vice president i Kamstrup.

Læs også: Grundfos vil have digital tvilling til alle produkter i marken

Han forklarer, at test allerede har vist, at NB-IoT-teknologien både er moden og fleksibel, blandt i forhold til, at den kan arbejde sammen med forskellige netværk:

"En af de store fordele ved NB-IoT er, at man kan udnytte teleselskabernes eksisterende netværk. For et forsyningsselskab giver det en væsentligt mindre infrastrukturinvestering”, siger Henrik Mørck Mogensen. Han uddyber:

"I sidste ende handler vores NB-IoT-satsning om at give forsyningsselskaberne mulighed for at vælge den løsning, som fungerer bedst for dem. Det kan være radio mesh-kommunikation, det kan være NB-IoT, eller det kan være en kombination".

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere