10.11.2022  |  VVS  |  Branchen

Klaus Grohe hædret for sit livsværk

Klaus Grohe (85), mangeårig direktør for Hansgrohe og senere formand for firmaets direktion og bestyrelse, samt søn af firmaets grundlægger Hans Grohe, er blevet hædret for sit livsværk. Klaus Grohe er tildelt den tyske iværksætterpris i Berlin, en udmærkelse for fremragende erhvervsdrivende og en af de mest velrenommerede erhvervspriser i Tyskland.

Klaus Grohe, der blev født i 1937 og er Hans Grohes yngste søn, trådte ind i virksomheden i 1968. I næsten fem årtier har han haft stor indflydelse på virksomhedens historie; først som direktør, fra 1999 som formand for direktionen og fra 2008 til 2015 som bestyrelsesformand. Med sine visionære idéer, sin uundvigelige skabertrang og sin konstante orientering mod kunderne udviklede han familieforetagendet til at blive en global spiller i VVS-branchen. Innovative produkter i fremragende design er hans særlige fokus.
Han elsker at perfektionere brusere og armaturer ned til mindste detalje. Men han ved også, at gode produkter skal markedsføres rigtigt – også internationalt – og etablerede allerede i starten af 80’erne professionel marketing i virksomheden. Med sin forudseenhed og pragmatisme blev han foregangsmand for mærkerne AXOR og hansgrohe.

Miljøvenlig tankegang
Klaus Grohes grundregel lyder: ”Altid hands-on – tæt på kunden, tæt på produktet, tæt på medarbejderne, både i administrationen og produktionen.” Allerede i 1980’erne, før bæredygtighed var på alles læber, var han engageret i miljøvenlig tankegang og handling: Hansgrohe ansatte en miljøansvarlig, udviklede vandbesparende brusere og ved virksomhedens bygninger i Offenburg blev der skabt et solartårn og anlagt solceller på taget.

Læs også: Hotel sparer penge ved udskiftning af brusere

Klaus Grohe har viet sit liv til Hansgrohe, medarbejderne og også samfundet. I 2001 udnævnte hans hjemby Schiltach Klaus Grohe til æresborger, og i 2009 grundlagde han Klaus Grohe-fonden. På den måde støtter han en lang række projekter i nærområdet, eksempelvis Klaus Grohe daginstitutionen, der åbner som Hansgrohe firmadaginstitution i Schiltach i 2023.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere