18.12.2019  |  EL  |  Energi

Kommune afsætter én million kroner til el-ladestandere

Ringkøbing-Skjern Kommune har besluttet at sætte én million kroner i en pulje, der skal sørge for flere offentlige ladepladser til el-biler.

På et møde den 16. december oprettede Erhvervs- og Vækstudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune en pulje på én million kroner til kortlægning og opsætning af offentlige ladestandere til el-biler spredt over hele kommunen.

800.000 kroner af den samlede pulje skal bruges på at opstille ladestanderne på kommunale arealer, der skal kunne benyttes af medarbejdere, gæster og offentligheden generelt.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det resterende beløb vil blive brugt på kortlægning af eksisterende parkeringsarealer. Pengene i puljen fordeles efter ansøgning i to ansøgningsrunder med omkring et halvt års mellemrum. Det vurderes, at der kan kortlægges 15-20 konkrete placeringer, hvilket svarer til 30-40 placeringer i alt for begge ansøgningsrunder.

Læs også: Lovgivning om solceller gør stadig livet surt for kommuner

Puljen er blevet oprettet som en del af Ringkøbing-Skjern Kommunes målsætninger om at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020 og ligeledes 100 procent fossilfri i 2040.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at Ringkøbing-Skjern Kommune har ambitiøse målsætninger for den grønne omstilling. Det kommer ikke af sig selv, men jeg tror på, at en styrkelse af ladeinfrastrukturen kan være med til at skubbe på en omlægning af bilflåden fra fossil til elektrisk”, siger Søren Elbæk, viceborgmester og formand for Erhvervs- og Vækstudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

I sommer var kommunes begrænsede antal ladepladser til debat i medierne, da der kom eksempler på, hvordan købestærke turister aktivt valgte kommunen fra som feriedestination grundet usikkerhed om el-ladeinfrastrukturen. Energirådet har endvidere drøftet emnet over flere omgange, hvor der gentagne gange har været en pulje på tale.

De én million kroner til puljen er finansieret af den nedlagte sammenhængskraftpulje og ventes at række til opsætning af mindst tre offentlige ladepladser – dette afhænger dog af, hvilke ladeteknologier, der etableres.

- HL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere