26.01.2022  |  EL  |  El-materiel

Kritik af forbud mod varmepumper i fjernvarmeområder

Det er både problematisk og konkurrenceforvridende at forbyde varmepumper i fjernvarmeområder, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

TEKNIQ Arbejdsgiverne, landets tredjestørste arbejdsgiverorganisation advarer mod forbuddet af varmepumper i fjernvarmeområder. Meldingen kommer efter, at Energiselskabet Ewii i flere medier ahr foreslået at gøre det ulovligt at installlere varmepumper i områder, hvor fjernvarme er en mulighed.

Ewii, som både leverer el og fjernvarme i trekantområdet, begrunder forslaget med, at varmepumperne belaster et slidt dansk elnet og dermed truer forsyningssikkerheden.

Men det er ikke en problemstilling, man kan forbyde sig ud af, mener underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, Simon O. Rasmussen:

”Reglerne sikrer et frit valg for forbrugerne, og det er ikke reglerne, der skal laves om, hvis det lokale elforsyningsselskab ikke har investeret tilstrækkeligt i at holde elnettet tidssvarende. Det handler i højere grad om, at forsyningsselskaberne skal ruste sig til den elektrificering, som uundgåeligt vil komme, og som fjernvarmen jo ikke er svaret på”, siger han.

LÆS OGSÅ: Er din bolig klar til fremtidens elforbrug?

Brug for færre bindinger – ikke flere

TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer forsyningsselskabet til at kigge indad.

”Udviklingen går imod færre forbrugerbindinger i fjernvarmen, og derfor er det at gå baglæns at foreslå indgreb i forbrugernes ret til at vælge den løsning, der passer bedst til deres bolig, for eksempel når fjernvarmen ikke opleves som attraktiv”, siger Simon O. Rasmussen og fortsætter:

”Ligesom det koster penge at udvide fjernvarmenettet, koster det også penge at holde elnettet tidssvarende. Elselskaberne ved, at de skal forberede sig på et væsentligt større behov for el fremover, og den udfordring løser et forbud mod varmepumper ikke. Hvis man accepterer den løsningsmodel, bliver et forbud elbiler i samme område så det næste skridt?” spørger han.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere